Întorsătură de situație în cazul dispariției Mădălinei Cojocari: Mama fetei ar fi rugat o rudă să le „fure” de acasă. Părinții minorei nu erau într-o relație bună

 Întorsătură de situație în cazul dispariției Mădălinei Cojocari: Mama fetei ar fi rugat o rudă să le „fure” de acasă. Părinții minorei nu erau într-o relație bună
Oamenii legii în continuare o caută pe Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut în SUA. Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală, scrie presa de peste ocean. Diana Cojocari, mama fetei, ar fi rugat o rudă să le „fure” pe ea și pe Mădălina de la casa unde locuiau în Cornelius.

Potrivit sursei, înregistrările de pe telefonul Dianei arată că aceasta a discutat cu o rudă îndepărtată pe 2 decembrie.

Diana a avut „o comunicare extinsă” cu acea rudă îndepărtată, care a fost conectat la investigațiile în curs de desfășurare privind traficul de droguri/narcotice T3.

Diana ar fi întrebat dacă le poate duce clandestin pe ea și pe Mădălina departe de casa lor. Ruda a mărturisit că Diana i-a spus că are o relație proastă cu soțul ei, Christopher Palmiter, și că vrea să divorțeze.

Folosind această informație, oamenii legii au obținut mandat de percheziționare a mașinii, dar și a casei din Cornelius. Autoritățile au găsit un card bancar moldovenesc, care aparținea Dianei, la fel și pașapoartele moldovenesc și românesc, al Mădălinei. La fel au găsit pașaportul român al Dianei.

Investigatorii nu au ridicat niciun obiect din locuința acestora.

Fetița a dispărut fără urmă pe 23 noiembrie. Timp de mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat poliţia, iar acum cei doi sunt arestaţi. FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

Ultimele imagini cu fetiţa în viaţă o arată cu ghiozdanul în spate, în autobuzul şcolar cu care se întorcea acasă: era cu două zile înainte să se facă nevăzută. Diana, mama ei, le-a declarat anchetatorilor că ultima oară a văzut-o în seara de 23 noiembrie, când copila s-a dus la culcare. Femeia a anunţat, însă, dispariţia fiicei sale abia după trei săptămâni. Nu la poliţie, ci la şcoala din Cornelius, Carolina de Nord, unde învăţa. Diana Cojocari şi concubinul ei au fost reţinuţi sâmbătă. Sunt acuzaţi că nu au alertat autorităţile imediat după dispariţia fetei.

Rămășițele focului din curtea casei în care locuia Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut în SUA, au fost din nou cercetate. Jurnaliștii tabloidului au realizat mai multe fotografii în care apare avocatul tatălui vitreg al fetiței și doi bărbați care ar fi detectivi particulari. Vecinii familiei au declarat că au văzut flăcări și fum în curte la sfârșitul lunii noiembrie, cu circa două săptămâni înainte de raportarea dispariției copilei. Focul ar fi ars mai multe zile la rând.

Misterul dispariţiei micuţei Mădălina Cojocari este departe de a fi elucidat. Părinţii copilei de 11 ani, dispărută de mai bine de o lună din Cornelius, Carolina de Nord, ar fi trebuit să se prezinte în faţa instanţei, unde ar fi trebuit să fie audiaţi. Judecătorul a anunţat că nu va mai fi nicio audiere pentru garanţie, dar că ambii părinţi şi-au predat paşapoartele.

Melisa Ciobanu