Iranul amenință cu atacuri țările care ajută Israelul. Iordania a fost avertizată oficial că va fi următoarea țintă

 Iranul amenință cu atacuri țările care ajută Israelul. Iordania a fost avertizată oficial că va fi următoarea țintă
0Shares

Ministerul Apărării din Iran a amenințat țările care ajută Israelul cu atacuri din partea Teheranului, agenția de stat Fars anunțând că Iordania este vizată de o ”monitorizare atentă” și că aceasta va fi următoarea țintă a atacurilor, scrie digi24.ro.

Orice țară care va permite Israelului să lanseze atacuri vor avea de suferit, a anunțat ministerul Apărării de la Teheran, în timp ce misiunea iraniană la ONU a avertizat SUA ”să stea deoparte”, notează cotidianul israelian.

Agenția de presă iraniană Fars citează o sursă care susține că Teheranul monitorizează atent acțiunile Iordaniei, care ar putea deveni ”următoarea țintă” în cazul în care va ajuta Israelul.

Ayatollahul Ali Khamenei a postat pe X un video în care arată că „regimul sionist va fi pedepsit” pentru că ”a făcut o greșeală în plus atacând consulatul iranian din Siria”. ”Consulatele și ambasadele din orice țară reprezintă teritoriul țării. Atacând consulatul, ne-au atacat teritoriul”, a spus Khamenei.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu, ca răspuns la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc, a anunţat preşedinţia malteză a Consiliului, relatează AFP.

“Intenţionăm să organizăm reuniunea mâine la 16:00” (20:00 GMT), a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice malteze care deţine preşedinţia Consiliului în aprilie. Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat sâmbătă că “condamnă cu fermitate escaladarea gravă” reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut “încetarea imediată a acestor ostilităţi”. “Sunt profund alarmat de pericolul foarte real al unei escaladări devastatoare la scară regională”, a spus secretarul general într-un comunicat, subliniind că “cere tuturor părţilor să facă dovadă de cea mai mare reţinere pentru a evita orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu”.

 

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md