Jaful de 113 milioane de euro care a șocat o lume întreagă și misterul celor 4.300 de diamante care au dispărut fără urmă

 Jaful de 113 milioane de euro care a șocat o lume întreagă și misterul celor 4.300 de diamante care au dispărut fără urmă

A fost nevoie de cel puțin nouă lovituri de topor pentru a zdrobi vitrina de sticlă a muzeului Seiful Verde din incinta Palatului Regal din Dresda, Germania. Doi hoți mascați au înșfăcat 21 de artefacte decorate cu peste 4.300 de diamante și au fugit. Era 25 noiembrie 2019, iar în câteva minute, unele dintre cele mai scumpe bijuterii cu valoare istorică au dispărut fără urmă. Acum, cele șase persoane acuzate că au pus la cale „jaful secolului” se pregătesc pentru procesul care începe vineri în Germania. Dar, soarta comorii jefuite rămâne un mister, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Aceasta este povestea jafului care a șocat o lume întreagă și a muncii meticuloase a poliției care a dus la capturarea celor șase membri ai aceleiași familii despre care poliția spune că sunt responsabili pentru jaf, relatează CNN.

Decorată cu mai mult de 4.300 de diamante, comorile furate din Seiful Verde aveau o valoare totală de cel puțin 113 milioane de euro, potrivit biroului procurorului de stat. Cu toate acestea, directorul Colecției de Artă din Dresda, Marion Ackerman, a spus că valoarea materială nu poate reflecta importanța lor istorică și culturală „incalculabilă”.

Aproape toate artefactele furate au fost făcute în timpul domniei lui Frederic Augustus al III-lea, ultimul Elector de Saxonia, cunoscut mai târziu ca Frederic Augustus I, primul rege al Saxoniei. Bijuteriile includ un accesoriu de pălărie decorat cu 15 diamante mari și 100 de diamante mici și o sabie de 96 de centimetri și o teacă decorată cu mai mult de 800 de diamante.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și