Joe Biden îl laudă pe Zelenski în revista Time: „Și-a lăsat amprenta în istorie și a demonstrat lumii că Ucraina poate supraviețui”

 Joe Biden îl laudă pe Zelenski în revista Time: „Și-a lăsat amprenta în istorie și a demonstrat lumii că Ucraina poate supraviețui”

Potrivit liderului de la Casa Albă, Volodimir Zelenski a lăsat o amprentă în istorie și a demonstrat lumii posibilitatea victoriei Ucrainei în războiul cu Rusia, scrie SHOK.md, cu referire la ziare.com.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat dovadă de curaj și nu a părăsit țara și poporul în ziua începerii agresiunii pe scară largă a Rusiei. Acest lucru a fost scris într-un articol pentru clasamentul „100 de cei mai influenți oameni în 2022”, potrivit revistei americane Time, de președintele american Joe Biden.

Potrivit acestuia, poporul Ucrainei are acum un lider în persoana președintelui, care a dat dovadă de curaj și rezistență.

„Cetăţenii Ucrainei – proprietari de magazine şi soldaţi, croitori şi şoferi de camioane – luptă pentru casele şi libertatea lor. De fiecare dată când vorbim, aud în vocea lui Zelenski determinarea necruţătoare a unui om care crede în datoria faţă de popor şi îndeplineşte un lucru sacru în fiecare zi”, a spus el.

Joe Biden a spus că ucrainenii vor trăi într-un viitor democratic iar Zelenski a devenit un exemplu pentru popoarele care doresc să trăiască în libertate. Au devenit mai coezivi, hotărâți și concentrați.

Citește și