Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de Covid-19

 Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de Covid-19
0Shares

Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a fost răpusă de Covid-19. Despre aceasta au anunțat colegii de breaslă pe rețelele sociale, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Astăzi șirul oamenilor de excepție din Republica Moldova pe care Covid-ul ni i-a zmuls de lângă noi s-a completat cu numele Antonina Sârbu. Antonina a plecat la Andrei, la Andrei Sârbu, soțul ei iubit, unul dintre pictorii noștri naționali. De acum încolo ei doi și-au încheiat dorurile… și vor sta la geamul veșniciei… și vor mânca gutuie coapte, mirosind a niște tărâmuri știute cândva. Drum lin, Antonina, îmbrățișează-l pe Andrei din partea noastră, a umililor vizitatori ai atelierului său (și al tău) în care s-au tot copt pe pânză metaformele – povara și bucuria, soarele și luna, floarea și pământul vieții tale… și a celor care v-au iubit”, a scris jurnalista Angela Aramă.

„Eu vă rog… pe toți cei care (încă) nu ați avut această mizerie – sau care ați fost norocoși să scăpați cu o formă ușoară, sau sau sau… atunci când vreți să ironizați, trivializați, distribuiți un fake, un „citat celebru” sau o conspirație, pur și simplu abțineți-vă. pur și simplu închideți gura/nu apăsați butonul și consumați-vă „revelația” în tăcere. din frică de Dumnezeu, din bun-simț sau din respect – față de cei morți (care ar mai fi trăit, chiar dacă știți voi că „precis au mai avut și alte boli”) sau față de cei încă vii care se sufocă fără oxigen și se sting, însingurați și singuri, prin săli de terapie intensivă. drum lin, Antonina Sârbu”, a scris purtătoare de cuvânt a Președinției Republicii Moldova, Sorina Ștefârță.

Antonia Sârbu s-a născut în 1956 la Văratic, Râșcani. A debutat cu versuri în anul 1984, culegerea „Dintre sute de catarge”. A semnat volumele: „Mănăstiri basarabene (alcătuire, 1995), „Colaje” (publicistică, 2006), „Pe muntele Hermon ninge” (jurnal de călătorie în Ierusalim”, 2008).

0Shares

Gritco Adriana

https://shok.md/