Kim Kardashian şi Sylvester Stallone, printre vedetele acuzate că nu au respectat restricțiile de apă impuse din cauza secetei

 Kim Kardashian şi Sylvester Stallone, printre vedetele acuzate că nu au respectat restricțiile de apă impuse din cauza secetei

Mai multe celebrităţi, printre care Kim Kardashian şi Sylvester Stallone, au primit avertismente pentru că nu au respectat restricţiile de apă impuse din cauza secetei persistente din California, a relatat luni Los Angeles Times, informează SHOK.md, cu referire la digi24.ro.

Aceste restricţii sunt în vigoare în mai multe zone din sudul Californiei, în special în cartierele bogate Calabasas şi Hidden Hills.

Cu toate acestea, peste 2.000 de locuitori din aceste două zone, cunoscute pentru peluzele verzi luxuriante şi piscinele uriaşe, continuă să depăşească limita autorizată, uneori cu mult, transmite Agerpres.

Kim Kardashian şi sora ei Kourtney, ambele vedete de televiziune, au primit de mai multe ori avertismente în luna iunie, potrivit Los Angeles Times, care citează documente oficiale.

O casă din Hidden Hills şi un teren adiacent deţinut de un trust asociat vedetei Kim Kardashian şi-au depăşit alocarea de apă cu aproape 880.000 de litri, în timp ce o casă deţinută de Kourtney Kardashian în Calabasas a depăşit cu aproape 380.000 de litri.

Reşedinţa din Hidden Hills a actorului Sylvester Stallone şi-a depăşit cota pentru luna iunie cu 870.000 de litri, adică cu aproximativ 533% mai mult decât limita maximă.

Cei care încalcă legea sunt iniţial amendaţi cu sute de dolari, însă proprietarilor recalcitranţi şi recidivişti, adesea bogaţi, li se pot reduce drastic apa.

Responsabilii de la Las Virgenes Municipal Water District, care acoperă Calabasas şi Hidden Hills, au instalat deja circa 20 de dispozitive de restricţionare a debitului de apă. Contactat de AFP, un reprezentant al surorilor Kardashian nu a răspuns până în acest moment pentru a comenta situația.

Avocatul lui Stallone a declarat ziarului că articolul său riscă să „ofere o falsă imagine asupra situaţiei” de pe proprietatea cu aproximativ 500 de copaci maturi.  Potrivit avocatului, familia Stallone a instalat „preventiv” un sistem de irigare prin picurare şi a lăsat unele peluze să se usuce. Din ce în ce mai mulţi locuitori din sudul Californiei îşi înlocuiesc peluzele, mari consumatoare de apă, cu plante indigene, mai rezistente.

Confruntat cu peste două decenii de secetă devastatoare, agravată de schimbările climatice, statul California a anunţat o nouă strategie pentru colectarea, tratarea şi desalinizarea unei cantităţi mult mai mari de apă.

Purtătorul de cuvânt al Las Virgenes Municipal Water District, Mike McNutt, a declarat că speră ca celebrităţile să dea un exemplu de respectare a legii.