La 42 de ani, schiorul paralimpic canadian Brian McKeever a intrat în legendă: A câştigat a 16-a medalie de aur la Jocurile Paralimpice

 La 42 de ani, schiorul paralimpic canadian Brian McKeever a intrat în legendă: A câştigat a 16-a medalie de aur la Jocurile Paralimpice

Are 42 de ani, este nevăzător, dar acest lucru nu a fost un impediment pentru canadianul Brian McKeever, care a obţinut, sâmbătă, a 16-a medalie de aur la Jocurile Paralimpice, în probele de schi fond, scrie SHOK.md cu referire la news.

El l-a egalat pe germanul Gerd Schönfelder, care a obţinut tot atâtea medalii de aur, dar la schi alpin.

Brian a evoluat prima oară la Jocurile de la Salt Lake City în 2002, iar la Beijing a obţinut a trei medalie de aur.

Dar pentru el faptul că a egalat un record nu are nicio semnificaţie: „Este bine, dar niciodată nu a reprezentat pentru mine o sursă de inspiraţie. Muncea grea este în intersezon. Şi îmi place. Îmi place să mă pierd în munţi şi uneori să mă odihnesc după 10 ore de efort”, a spus el, conform lefigaro.fr.

Duminică, el va avea ocazia de a câştiga a 17-a medalie de aur, la Beijing fiind ultima oară când va participa la Jocurile Paralimpice de iarnă.

Brian McKeever a început să-şi piardă vederea la 19 ani, el suferind de maladia Stargardt (Degenerescenţa maculară Stargardt reprezintă o tulburare genetică a ochiului, ce duce la pierderea progresivă a vederii. Este o formă de distrofie a ţesutului foto-senzitiv ce afectează zona centrală a retinei numită maculă.)

Maria Palade

https://shok.md/