Leii de la Grădina Zoologică din Chişinău au fost „botezați”: Iată ce nume vor purta

 Leii de la Grădina Zoologică din Chişinău au fost „botezați”: Iată ce nume vor purta

Cei patru lei de la Grădina Zoologică au primit nume, după concursul pentru copii, organizat de Primăria capitalei și Centrul de Tineret Chișinău, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

În cadrul concursului „Vreau și eu un nume în această lume” au fost alese numele a celor 4 pui de leu.

„Simba, Leia, Luna, Bella. Așa îi va chema pe cei 4 pui de leu aduși la Grădina Zoologică!”, a declarat primarul orașului Ion Ceban.

La concursul au participat 113 copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani din municipiul Chișinău, care au avut ocazie de a propune nume pentru mascul și cele trei femele.

După aceasta, au fost alese 10 nume pentru femele și 10 pentru mascul, iar circa 2000 de persoane au votat online în cadrul unui sondaj.

Respectiv puii de leu s-au ales cu un nume, iar în data de 15 aprilie, câștigătorii urmează a fi premiați cu diplome și câte 1.000 de lei.

Mulțumesc colegilor de la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și tinerilor de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău care au organizat concursul”, a menționat Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pe 18 martie 2021, la Grădina Zoologică din Chișinău au fost aduși patru lei africani: un mascul și trei female. Puii de leu au vârsta de șase luni.