Leul moldovenesc câștigă teren: Euro scade cu 7 bani, iar Dolarul cu 1 ban. Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi

 Leul moldovenesc câștigă teren: Euro scade cu 7 bani, iar Dolarul cu 1 ban. Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi
1Shares

Leul moldovenesc a înregistrat o întărire în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.

În comparație cu ziua precedentă, moneda națională a câștigat teren, marcând o scădere de 7 bani în fața euro și de 1 ban în fața dolarului, semn că leul se consolidează în fața acestor valute majore.

Euro a fost cotat astăzi la valoarea de 19.1175 lei moldovenești, înregistrând o scădere față de ziua anterioară. Diferența de 7 bani indică o tendință de apreciere a leului în ultimele patru zile, perioadă în care moneda europeană a prezentat o dinamică descrescătoare.

Dolarul american a fost evaluat astăzi la 17.6401 lei moldovenești, marcând o scădere de 1 ban față de ziua precedentă. Această evoluție subliniază o tendință de întărire a leului moldovenesc în raport cu dolarul pe parcursul ultimelor patru zile.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusă au fost cotate astăzi la 3.8427, 0.4433, respectiv 0.195 lei moldovenești. Toate cele trei valute au înregistrat o scădere față de ziua anterioară, cu 1 ban pentru leul românesc și fără modificări semnificative pentru hrivna ucraineană și rubla rusă. Dinamica generală a acestor monede în ultimele patru zile a fost una descrescătoare, reflectând o consolidare a leului moldovenesc în raport cu aceste valute.

1Shares

Aura Mereuta

https://shok.md