Lilu Ojovan din nou pe treabă! Prezentatoarea, împreună cu familia sa a mers la plantat copaci

 Lilu Ojovan din nou pe treabă! Prezentatoarea, împreună cu familia sa a mers la plantat copaci

Lilu Ojovan nu ratează nici un minut. Prezentatoarea își încântă regulat urmăritorii cu cele mai interesante și importante momente din viața sa. Aceasta a mers în weekend alături de familia ei și a plantat copaci, iar pe pagina sa de Instagram le-a vorbit internauților despre cât de impornat este plantarea copacilor, scrie SHOK.md.

„Cu toată familia am fost la plantarea copacilor pe malul râulețului Ichel, satul Coșernita. Astăzi au fost plantați 7.500 de copaci iar de la începutul primăverii echipa @haimoldova susținuți și de parteneri și de voluntari din localități au plantat peste 12.000 de copaci.

🌳DE CE e important să plantăm copaci?🌳

💚Sunt o sursă de oxigen. Nu putem exista dacă n-ar fi copacii. Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea înspirată de 10 oameni de-a lungul unui an.

💚Curață pământul. Absorb substanțele chimice periculoase care ajung în sol. Ei mai au capacitatea să filtreze apele menajere și substanțele chimice și reduc efectele substanțelor care se varsă pe carosabil.

💚Ca să producă oxigen, copacii absorb carbonul și îl depozitează în rădăcini și frunze. O pădure poate înghiți atăt de mult carbon, pe căt produce oxigen.

💚Țin umbră și fac răcoare. Ce nu dăm vara să stăm la umbra unui copac stufos? Umbra pomilor reduce nevoia de aer condiționat. Studiile arată că cei care locuiesc în orașe cu puțini copaci fierb în suc propriu, temperatura fiind mai ridicată cu câteva grade, decăt într-o zonă apropiată de un parc, de exemplu.

💚Acționează ca un scut împotriva vântului. Toamna sau iarna, copacii care se află în direcția din care bate vântul acționează ca un scut. Ce beneficii au oamenii? Datorită unui palc de copaci aflat în calea vântului, vor plăti cu până la 30 % mai puțin la factura de încălzire.

💚Previn eroziunea solului. Proiectele de controlare a eroziunii solului au început întotdeauna cu plantarea de copaci și de iarbă”, a scris Lilu Ojovan pe Instagram.

Gritco Adriana

https://shok.md/