,,Pictorița discreției și a rafinamentului”, Elena Bontea, împlinește 88 de ani: Cum au felicitat-o autoritățile municipale

 ,,Pictorița discreției și a rafinamentului”, Elena Bontea, împlinește 88 de ani: Cum au felicitat-o autoritățile municipale
0Shares
Pictorița și critica Elena Bontea împlinește, astăzi, frumoasa vârstă de 88 de ani. Cu acest prilej, șefa Direcție Cultură a Primăriei municipiului Chișinău a venit cu un mesaj public de felicitare pentru artistă, scrie SHOK.md.
„O prezență remarcabilă în arealul plastic din Republica Moldova. Personalitate creatoare inconfundabilă. Picturile ei în ulei, ca și cele în guașă, temperă și acuarelă, se împlinesc sub semnul unui lirism molcom al mijloacelor de exprimare și evocă un univers original de sensibilitate, un mod de gândire, o înțelegere specifică a relațiilor dintre real și abstract.
Operele de artă ce-i poartă semnătura învăluie privitorul, transportându-l într-un spațiu în care lumina se revarsă în transparențe sau în suprafețe saturate oferindu-i simboluri sugestive și semnificații. În această zi semnificativă avem frumosul prilej de a adresa alese urări de bine pictoriței a discreției și a rafinamentului, Maestru în Artă – Elena BONTEA cu împlinirea onorabilei vârstă de 88 de ani. Prin arta şi calităţile sufleteşti, atingeţi cele mai sensibile coarde ale melodiei picturii, ale versului care prin tablou redă adevărate sentimente de dragoste, nostalgie, refugiu.
Cu această frumoasă ocazie, Direcția Cultură a municipiului Chișinău transmite cele mai calde felicitări, sănătate, inspiraţie, multe roade ale talentului Dvs desăvârşit şi să bucuraţi permanent ochiul şi imaginaţia iubitorilor de frumos, de artă şi nu numai.
Apreciem mult efortul pe care-l depuneți în mod constant și consecvent pentru promovarea idealurilor culturale în vederea promovării valorilor artei plastice în Republica Moldova. La Mulți Ani!”, a menționat Valentina Volontir șefa Direcție Cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

Elena Bontea a realizat portrete ale scriitorilor moldoveni: Grigore Vieru, A. Cibotaru, E. Damian, R. Portnoi, Nicolae Esinencu, Ion Vatamanu ș.a. Printre lucrările sale reprezentative se numără: Malanca, Crizanteme albe, Viorica, Femeia în roșu, Balada Mioriței, Cântec de toamnă. Lucrările sale se află în colecțiile muzeelor din Chișinău, Madrid, Bacău, Alma-Ata, Komsomolsk-na-amure, Odesa, cât și în colecții private.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/