Maestrul Gheorghe Urschi și-a exercitat dreptul la vot: „Hai, Moldova, să trăim mai bine”

 Maestrul Gheorghe Urschi și-a exercitat dreptul la vot: „Hai, Moldova, să trăim mai bine”

Maestrul Gheorghe Urschi a votat în cadrul scrutinului parlamentar ce se desfășoară astăzi în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a umoristului, scrie SHOK.md.

„Votat. Hai Moldova să trăim mai bine”, a scris fiica maestrului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi interior

Acum zece ani, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, boala care i-a afectat funcțiile locomotorii și l-a pus într-un scaun cu rotile.  Deși nu a mai participă la spectacole, unde se adunau mii de oameni să-l asculte, a rămas în continuare foarte iubit de tineri și vârstnici la un loc.

Gheorghe Urschi s-a născut în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru „Boris Șciukin” din Moscova (1965-1969).

După absolvirea studiilor la Moscova, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: Steaua fără nume (Șeful gării), Serghei Lazo (Comisarul), Jucării de oțel (Christas), Jocul dragostei și al întâmplării.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte.