Marele secret al uleiului de măsline. Ce ingrediente pun de fapt spaniolii și grecii, atunci când pregătesc acest untdelemn

 Marele secret al uleiului de măsline. Ce ingrediente pun de fapt spaniolii și grecii, atunci când pregătesc acest untdelemn
0Shares

Majoritatea știm că uleiul de măsline este mult mai sănătos decât cel procesat, adică cel clasic. Pentru majoritatea dintre noi, a ști cum să cumperi ulei de măsline este un mister până acum. Vom încerca să împărtășim cu voi secretele ascunse pentru obținerea celui mai bun ulei de măsline virgin, scrie SHOK.md cu referire la playtech.ro.

Grecia și istoria uleiului de măsline

Măslinii și fructele prețioase au fost cultivate încă din anul 4000 î.Hr., potrivit botanistului Augustin Pyrame de Candole și a cărții sale „Origin des Plantes Cultivees”. Botanistul urmărește originea măslinului de pe coastele Mediteranei de Est, bazându-și concluzia pe existența vegetației de măslini sălbatici auto-însămânțați, a textelor antice și a descoperirilor arheologice.

În 1951, arheologul grec Panagiotis Anagnostopoulos, care a făcut săpături ample la Knossos, a susținut că originea măslinului se află de fapt pe insula Creta. Potrivit cercetărilor lui Anagnostopoulos, cultivarea măslinilor pe solul grecesc a început pentru prima dată în Creta în urmă cu 3.500 de ani, în epoca minoică timpurie.

Uleiul de măsline din Grecia Antică era nu numai un aliment de bază. Era un simbol al sănătății și puterii, precum și un medicament propriu-zis, precum și o sursă de magie, inspirând o mare uimire pentru puterile sale. A fost, de asemenea, utilizat ca emetic pentru inducerea vărsăturilor și pentru probleme cu urechile. Un studiu recent arată că consumul de ulei de măsline extravirgin ajută la prevenirea bolii Alzheimer.

Ulei de măsline grecesc astăzi

Uleiul de măsline face parte integrantă din aproape toate preparatele populare grecești, de la salată grecească la musaca și de la tzatziki la spanakopita. De-a lungul veacurilor, a devenit sinomim cu Grecia. Imaginea unui măslin sau a unei plantații de măslini se referă la Grecia la fel de mult ca un apus de soare în Marea Egee sau o capelă deasupra unui sat de munte.

Astăzi, uleiul de măsline grecesc este considerat cel mai bun din lume. Uleiul de măsline extravirgin (EVOO) cuprinde cel puțin 80% din producția de ulei de măsline în Grecia, în timp ce în Creta atinge aproape 90%. La urma urmei, cultivarea măslinilor și producția de ulei de măsline au fost urmărite pentru prima dată în Creta în epoca minoică.

Bogat și aromat, uleiul de măsline grecesc este produs numai din măsline verzi. Culoarea, aroma și aroma variază și depind de următorii factori:

  • Soiul măslinelor, locația și tipul de sol în care este cultivat, precum și condițiile de mediu și climatice în care măslinul este cultivat și cultivat sunt vitale.
  • Maturitatea măslinului în sine la momentul recoltării este de asemenea importantă, precum și sezonul și modul în care este recoltată măslinul.
  • Este importantă întârzierea dintre recoltarea măslinelor până la producerea uleiului de măsline.
  • Trebuie luate în considerare și modul în care este produs uleiul de măsline, tehnicile de depozitare și, în cele din urmă, modul în care uleiul este ambalat și transportat la presele de ulei.

Calitatea superioară a uleiului de măsline grecesc l-a făcut cunoscut în întreaga lume, tot mai mulți oameni recunoscându-l pentru valoarea sa nutritivă ridicată.

Bucătăria spaniolă este remarcabilă prin folosirea uleiului de măsline

Dacă ați avut ocazia să degustați din bucătăria spaniolă, veți fi de acord că foarte puține bucătării se pot potrivi cu bucătăria mediteraneană pentru bun gust și sănătate. Cu un strop de ulei de măsline aromat și poate un pahar de vin roșu, bucătăria spaniolă este remarcabilă.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/