Marina Cârnaț despre toxicoza în timpul sarcinii: „Am înțeles că pot păcăli creierul și diminua această stare”

 Marina Cârnaț despre toxicoza în timpul sarcinii: „Am înțeles că pot păcăli creierul și diminua această stare”

Marina Cârnaț este o tânără mămică din Republica Moldova care nici nu și-ar mai putea imagina viața fără cei șapte copii, iar acum îl așteaptă și pe al optălea. Aceasta își încântă regulat urmăritorii cu cele mai interesante și importante momente din viața sa, iar de data aceasta tânăra mămică a vorbit despre toxicoza în timpul sarcinii, scrie SHOK.md.

„Deși toxicoza este un fapt inevitabil dacă apare, cu toate acestea, trebuie să fim foarte atente la reacțiile organismului nostru în această perioadă. Cât de rău mă simt? Este suportabil? Vomit? Cât de des? Dacă simțim că este o stare mult mai mult decât incomodă, atunci este nevoie o atenție din partea medicului. De ce? Fiindcă ne deshidratăm, nu ne alimentăm bine sau deloc, organismul slăbește și nu este în stare să ajute embrionul să se formeze perfect, exact în această perioadă critică – primul trimestru.

În toate sarcinile am avut toxicoză începând cu săptămâna a 5 și terminând exact în momentul când încep a simți cum fătul se mișcă, adică aproximativ la 8 (în sarcina curentă), 12, 14 sau 16 săptămâni.

❎Nu este adevărat că toxicoza apare doar dacă ești însărcinată cu băiat (sau fată). Cu Tamia am crezut ca am gemeni, fiindcă vomitam și mi-era rău toată ziua (lucru nemaiîntâlnit la celelalte sarcini).

Pentru prima oară, în această sarcină, am înțeles că pot păcăli creierul și diminua această stare. Deci, pur și simplu conștientizez că prioritar e să gătesc la 7 copii și caut așa feluri de mâncare care să nu îmi ia efort mare și timp în plus (tai totul și sub capac la foc mic).

Ce m-a ajutat să reduc această stare? Nimic 🙁

✅ important în această perioadă să mă hidratez cu ceea ce îmi dădea o stare mai bună:

apă cu gaze, ceai cu lămâie, mentă sau ghimbir, lapte, iaurt simplu de băut

✅Din mâncare: ce simți tu, mie mi-au ajutat covrigii, pesmeții, semințele. Totuși, nu uit de suplimente (prenatale) și să mănânc de toate, câte puțin, pentru o dietă echilibrată (totul proaspăt).

✅Pentru a nu avea amețeli, eu de dimineață îmi puneam micul dejun pe noptieră, inclusiv și apa sau sucul.

✅Creez în jurul meu lumea mea confortabilă, fără sters, și doar cu energie pozitivă. Mă liniștesc cu gândul: dacă mi-e rău, înseamnă că bebelușul se dezvoltă bine, apoi îi voi simți mișcările și voi fi iarăși liniștită că totul e minunat”, a scris ea pe pagina sa de Instagram.

Marina Cârnaț  a anunțat recent că va deveni mămică pentru a 8-a oară. Anunțul a fost făcut prin intermediul blogului său de pe Instagram. Aceasta a publicat un filmuleț în care îi prezintă pe oamenii dragi, începând cu soțul Teodor, despre care spune că este cel mai bun prieten și cea mai frumoasă persoană pe care a întâlnit-o în viață, și continuând cu fiecare copil în parte, frumoși și buni: Teo, Manuella, Mateo, Tea, Tadeo, Malvina și Tamia.

Gritco Adriana

https://shok.md/