Marina Cârnaț vine cu 6 idei pentru părinți: „Orice lucru ce creează haos și nemulțumire poate fi gestionat ușor”

 Marina Cârnaț vine cu 6 idei pentru părinți: „Orice lucru ce creează haos și nemulțumire poate fi gestionat ușor”
0Shares

Marina Cârnaț vine cu 6 idei de-a avea copiii cuminți și organizați. Ea a învățat să fac strategii și să stabilească priorități, scrie SHOK.md.

Vezi 6 idei care ne vor ajuta în educarea copiilor:

„Prioritatea numărul unul e în alimentație. Pentru că eu am înțeles demult că anume gătind sănătos pentru familia mea, imunitatea lor va fi mai bună și, astfel, se pot preveni diverse boli. Acum, pentru a nu mă împotmoli în gătit, eu am ales să gătesc pentru toată ziua în maximum 1h și anume dimineața, la prima oră. Evident, dacă nu am altceva planificat în acea zi. La fel, implic și copiii la gătit, când ei își creează un fel de mâncare personalizată și astfel învață și abilitați noi la bucătărie.
⠀- pentru a evita certurile între copii, eu îi ajut prin a-i grupa să lucreze împreună la ceva. De exemplu, să organizeze hăinuțele dintr-un dulap sau scoată vesela din mașina de spălat vase. Iar dacă nu se împăcă în acea activitate, eu intervin și le dau la fiecare câte o sarcină mult mai complicată. În așa fel, am observat că ei învață să coopereze.
⠀ învăț pe fiecare copilaș, de foarte devreme, să fie independent, iar asta îi transformă în copii responsabili. Spre exemplu, avem aspirator comod care poate fi mânuit lejer și de un copil de 2 ani sau îi amenajez raftul de haine ca să poată singur ajunge la ele.

– ofer doar 15 minute pentru a face ordine expres în toată casa (fiecare are câte o sarcină). Încălțămintea aranjată pe rafturi la intrare, vesela murdară e pusă în mașină, se dă cu aspiratorul, se dă cu mopul, hăinuțele aranjate pe raft și gunoiul este strâns și scos afară. Gata! Fără mari eforturi, fără oboseală și stres.

– îmi planific timp liber pentru mine, iar soțul îmi ține locul. Asta se întâmplă de câteva ori pe săptămână: merg pentru o anumită procedura la salon (spre exemplu, soțul adoră să mă privească cum mă demachiez) 😃, ies la întâlniri, cumpărături, vreau 2h să citesc în intimitate sau vreau 1h să dorm…

– orice lucru ce creează haos și nemulțumire poate fi gestionat ușor dacă începi a-l organiza: scrie pe o foaie pe puncte clare implicând pe toată familia. Spre exemplu, un grafic al meselor.

Acestea sunt doar câteva idei, însă esențiale! Sper să te ajute! ”, a scris Marina.

Soții Marina și Teodor Cârnaț din 2002 trăiesc o poveste de dragoste și se bucură de o familie numeroasă și unită. Cei doi cresc împreună opt copii.

https://www.instagram.com/p/CYi1NLRNm0m/

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/