Maxim Galkin, inclus pe lista persoanelor „care amenință securitatea națională” a Ucrainei

 Maxim Galkin, inclus pe lista persoanelor „care amenință securitatea națională” a Ucrainei
Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei l-a inclus pe comediantul rus Maksim Galkin pe lista persoanelor „care amenință securitatea națională”, la recomandarea Serviciului de Securitate. Anunţul a fost făcut pe site-ul instituţiei, potrivit RIA Novosti.
„Galkin Maxim Alexandrovici (din 3 noiembrie, 2021)” – este indicat în listă. Actualmente sunt 259 de persoane pe lista neagră.
În august, 2015, Ministerul Culturii al Ucrainei a publicat „lista neagră” a personalităților culturale, inclusiv a celor din Rusia, care „reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.
Printre acestea se numără Oleg Gazmanov, Valeria Perfilova (numele de scenă – Valeria), Serghei Penkin, Alexandr Rosenbaum, Iulia Cicerina.

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia s-au intensificat la începutul anului, când luptele din estul Ucrainei au escaladat, iar Rusia a masat un număr mare de trupe la graniță. Atunci, Zelenski i-a cerut lui Putin o întâlnire chiar în zona de conflict.

În acest moment nu mi se pare că e interesat să rezolve problemele din estul Ucrainei și să încheie războiul”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Maria Palade

https://shok.md/