(VIDEO) Erupție solară majoră. Soarele a trimis cantități masive de radiații spre Pământ

 (VIDEO) Erupție solară majoră. Soarele a trimis cantități masive de radiații spre Pământ

 NASA arată erupțiile spectaculoase și evidențiază forța impresionantă a stelei noastre. De asemenea, furtuna solară a declanșat apariția aurorelor, cunoscute și ca luminile nordice, pe cerul nopții deasupra Americii de Nord, scrie SHOK.md cu referire la descopera.

Începând cu decembrie 2019, activitatea Soarelui s-a intensificat, totul făcând parte din ciclul solar natural. Fiecare ciclu durează în jur de 11 ani, trecând de la calm la furtunos și apoi din nou la calm.

Activitatea solară se poate intensifica atât de mult încât polii magnetici ai Soarelui se pot inversa, iar cantități masive de material solar ajung să fie aruncate în spațiu în tot acest timp.

Cele mai mari explozii din Sistemul Solar

Cea mai puternică erupție de categorie X-class înregistrată vreodată a fost o erupție X28-class, ceea ce înseamnă că a fost de 28 de ori mai puternică decât erupția din 28 octombrie. Erupția ar fi putut să fie chiar și mai puternică decât atât, având în vedere că senzorii se întrerup la acel nivel.

Aceste evenimente sunt cele mai mari explozii din Sistemul Solar și pot elibera la fel de multă energie precum 1 miliard de bombe cu hidrogen, a explicat NASA. Așadar, chiar dacă Soarele permite existența vieții pe Terra, să nu uităm niciodată că este capabil de distrugere.

 

Maria Palade

https://shok.md/