Medicul de boli infecțioase care a lansat zvonul primului caz de variola maimuței în Suceava, internat la psihiatrie

 Medicul de boli infecțioase care a lansat zvonul primului caz de variola maimuței în Suceava, internat la psihiatrie

Medicul de boli infecțioase din județul Suceava, care a răspândit zvonul că a îngrijit la cabinet primul caz de variola maimuței din România, a fost internat la psihiatrie, scrie SHOK.md cu referire la stirileprotv.

Când ar fi aflat că va fi anchetat de conducerea Spitalului Municipal din Rădăuți, într-un episod de furie, doctorul ar fi bruscat o pacientă și mai mulți colegi.

Iar când managerul a încercat să calmeze situația, medicul s-ar fi baricadat într-o mașină de salubritate din care nu mai voia să coboare.

Specialiștii din spital l-au internat în secția de psihiatrie pentru calmare. Iar câteva ore mai târziu l-au transferat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, pentru expertiză.

Potrivit autorităților sanitare din Suceava, o anchetă internă privind informația falsă lansată de medic- cu privire la presupusul caz de variola maimuței–  va avea loc imediat după ce psihiatrii vor stabili dacă judecata bărbatului este sau nu afectată în vreun fel. Ministerul Sănătății a infirmat spusele medicului, și a anunțat că pacienta are de fapt varicelă.

Maria Palade

https://shok.md/