Meghan Markle susține că prințul Harry primea constant reproșuri din partea familiei regale britanice

 Meghan Markle susține că prințul Harry primea constant reproșuri din partea familiei regale britanice

Meghan Markle i-a dezvăluit unui fost asistent al soţului său că familia regală britanică îi făcea constant reproșuri prinţului Harry pe tema relaţiei tensionate pe care ea o avea cu tatăl său, relatează agenția EFE, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Informaţia a apărut ca urmare a unor probe prezentate în instanță, în condițiile în care Meghan Markle se războiește cu un tabloid britanic.

Meghan Markle a avut câștig de cauză, în februarie, după ce a reclamat că publicația Mail on Sunday nu i-a respectat dreptul la viață privată. Tabloidul publicase o scrisoare pe care ducesa i-o trimisese în 2018 tatălui său, Thomas Markle, în vârstă de 77 de ani, căruia îi cerea să nu spună  presei minciuni despre relaţia lor tensionată. Curtea Supremă din Londra a decis că divulgarea acestei scrisori a fost ilegală și că nu este cazul să mai fie organizat un proces.

Grupul Associated Newspapers (ANL), proprietar al tabloidului britanic Mail on Sunday, a făcut însă recurs la această decizie a instanței și cerut ca acest caz să fie dezbătut într-un proces. Avocații ANL le-au spus judecătorilor că vor să prezinte noi dovezi din partea lui Jason Knauf – fost secretar de comunicare al ducelui și ducesei de Sussex.

Astfel, vineri au apărut în presă şi alte extrase din mesaje SMS şi e-mailuri din care rezultă că Meghan i-a trimis această scrisoare lui Thomas Markel pentru a-şi proteja soţul. Potrivit afirmaţiilor sale, ea a hotărât să-i scrie tatălui pentru a-l determina să nu mai vorbească cu presa. „Îmi protejez soţul de reproșurile constante (ale familiei regale) şi, deşi este puţin probabil, poate acest lucru l-ar face pe tatăl meu să ia o pauză”, îi explica Meghan fostului consilier regal.

Pe de altă parte, la audierile de săptămâna trecută, ducesa a recunoscut în faţa justiţiei britanice că îl autorizase pe Knauf să le dea informaţii autorilor unei biografii neoficiale despre ea şi soţul ei, prinţul Harry, deși anterior negase acest lucru. Ea a spus că pur și simplu uitase că a avut această discuție.

Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a acuzat în repetate rânduri presiunea mass-media asupra relației lui de cuplu şi a afirmat că acesta este principalul motiv al retragerii sale din familia regală, în aprilie 2020.

Maria Palade

https://shok.md/