(VIDEO) Un meteor surprinde Norvegia, după ce a străbătut cerul nopții

 (VIDEO) Un meteor surprinde Norvegia, după ce a străbătut cerul nopții

Norvegienii au fost uimiți de un meteor  pe 26 iulie,care a luminat cerul nopții din sud-estul țării.O echipă de experți vânează meteoritul, despre care cred că a aterizat într-o pădure din apropiere a capitalei, Oslo, scrie SHOK.md cu referire la bbc.com

Un meteor este o rocă ce arde puternic, după întrarea în atmosfera Pământului cu viteză mare. Devine cunoscut sub numele de meteorit dacă supraviețuiește trecerii sale la sol. Rețeaua norvegiană de meteoriți, spune că mingea de foc de duminică a fost vizibilă timp de cel puțin cinci secunde, după ce a apărut la aproximativ ora 01:00, ora locală (23:00 GMT). Călătorind cu aproximativ 16,3 km / s (aproape 36.500 mph), meteorul ar putea fi văzut, peste părți mari din sudul Scandinaviei, spune rețeaua.

Astronomul norvegian Vegard Rekaa, a declarat pentru BBC că soția sa era trează la acea vreme. Putea auzi „tremurând în aer” o explozie, pe care o presupunea că era ceva greu, care cădea lângă casă.

O echipă de experți, a fost trimisă în zona, în care se suspectează că a aterizat meteoritul, a adăugat Rekaa. Cercetările inițiale, sugerează că roca spațială ar fi putut lovi solul într-o zonă împădurită, numită Finnemarka, la aproximativ 60 km (40 mile) vest de Oslo.

Maria Palade

https://shok.md/