Microsoft lucrează la o nouă funcție: Cum îți va face viața mai ușoară cu aplicațiile

 Microsoft lucrează la o nouă funcție: Cum îți va face viața mai ușoară cu aplicațiile

Microsoft vrea să îți facă viața mai ușoară și lucrează la o funcție de restaurare a aplicațiilor. Aceasta va ajuta utilizatorii și dezvoltatorii care cumpără sau testează un PC să-și instaleze rapid aplicațiile folosite în mod curent, scrie SHOK.md cu referire la  playtech.ro

Astfel, Microsoft începe lucrul la o funcție de restaurare a aplicațiilor, funcție pe care rivalii de la Apple și Google o oferă de mulți ani pe iOS și Android. Așadar, restaurarea aplicațiilor va face ca aplicațiile folosite la ultimul backup să poată fi reinstalate automat atunci când utilizatorul se loghează pe un alt dispozitiv, scrie The Verge.

Acum, spre exemplu, Windows nu oferă o astfel de facilitate. Astfel, la cumpărarea unui nou PC utilizatorul trebuie să-și caute, să-și instaleze și să-și reconfigureze toate aplicațiile pe care le folosea.

Această funcție de restaurare a aplicațiilor din Windows 11 se va face prin magazinul oficial de aplicații, Microsoft Store.

Restaurarea aplicațiilor va fi deosebit de utilă pentru consumatorii care schimbă des computerele sau pentru dezvoltatorii care folosesc în mod regulat mașinării virtuale și mai multe dispozitive. Utilizatorii Windows au trebuit să se bazeze pe manageri de pachete terți pentru o experiență similară, deși mai puternică.

Pentru ca această nouă funcție de restaurare să aibă cu adevărat un impact, va trebui să vedem mai multe aplicații în Microsoft Store. Există semne că s-a îmbunătățit în ultimul an, cu aplicații precum Firefox, Zoom, Adobe Acrobat Reader și OBS Studio, toate disponibile în magazin. Dar încă lipsesc multe aplicații, iar Microsoft încearcă să rezolve acest lucru eliminând lista de așteptare pentru aplicațiile win32, deschizând magazinul pentru toți dezvoltatorii de aplicații de astăzi.

Microsoft îmbunătățește, de asemenea, modul în care utilizatorii Windows 11 pot descoperi aplicații, rezultatele aplicațiilor din Magazin fiind listate în rezultatele căutării dacă oamenii folosesc căutarea pentru a încerca să găsească o aplicație. De asemenea, Windows Insiders va putea începe să testeze această nouă funcție de căutare a aplicației în meniul Start în curând. În știrile conexe, Microsoft va începe să accepte widget-uri terță parte în Windows 11 mai târziu în acest an.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și