Ministrul ucrainean de externe: „Putin a arestat copii la Moscova pentru că protestau împotriva războiului”

 Ministrul ucrainean de externe: „Putin a arestat copii la Moscova pentru că protestau împotriva războiului”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba susține că cinci copii cu vârste de 7 până la 11 ani au fost arestați în Moscova, ca urmare a afișării mesajului „Nu războiului”, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

„Putin duce un război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele au lovit grădinițe și orfelinate, și în Rusia. David și Sofia, în vârstă de 7 ani, Matvei, 9 ani, Goșa și Liza, în vârstă de 11 ani, au petrecut noaptea asta în spatele gratiilor în Moscova pentru afișele cu „Nu războiului”. Atât de speriat este omul”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

O grădiniță din Ohtirka, în regiunea de nord-est Sumy, a fost lovită vineri de bombardamente, potrivit mai multor oficiali publici. Primarul Pavel Kuzmenko a spus că atacul a fost efectuat cu un sistem rusesc de rachete, rănind mai mulți copii. Știrea despre atacul asupra grădiniței a fost confirmată de șeful Administrației Militare Regionale Sumî, Dmitro Jivitski, care a spus că acesta a fost al treilea bombardament în Ohtirka. În urma atacului, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a acuzat Federația Rusă de „crime de război”.

grădiniță din Cernihiv a fost distrusă într-un bombardament efectuat sâmbătă dimineața de armata rusă. Orașul ucrainean se află în nordul țării, aproape de granița cu Belarus și Rusia.

Atacul asupra orfelinatului a fost menționat de Ludmila Denisova, ombudsmanul Radei Supreme pentru Drepturile Omului. „Ca urmare a bombardamentelor grele asupra unui orfelinat din orașul Vorzel din regiunea Kiev, 51 de copii sunt în prezent în pericol, dintre care 3 au probleme grave de sănătate, iar 15 sunt sugari. Două clădiri ale instituției au fost avariate” a spus ea.

Pe 17 februarie, o grădiniță din localitatea Stanțî Lugansk a nimerit sub focul artileriei separatiștilor din Donbas, după un schimb de focuri început în această dimineață între separatiști și forțele guvernamentale. 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și