Un artist ucrainean a lăsat microfonul pentru armă și își apără țara: „Nu e vreme de cântat, e vremea să luăm armele””

 Un artist ucrainean a lăsat microfonul pentru armă și își apără țara: „Nu e vreme de cântat, e vremea să luăm armele””

Andrei Hlivniuc, liderul trupei BoomBox, a devenit viral pe rețelele sociale cu un filmuleț în care apare îmbrăcat în haine militare, în timp ce ține în mâini o pușcă, decis să apere Ucraina, scrie SHOK.md.

După invazia Rusiei în țara lui natală, Andriy a decis să lase microfonul să pună mâna pe arme. Într-un interviu pentru Euronews, cântărețul a declarat:

„Muzicienii sunt oameni ai păcii, dar acum nu este vreme de cântat la chitară. E vremea să luăm puștile. Ne-au bombardat. Îmi duc copiii într-un loc sigur, la bunica, apoi mă întorc să urmez instrucțiunile autoritățile și, dacă e nevoie, îmi iau arma și lupt pentru țara mea”.

Acesta s-a și ținut de cuvânt, pe internet apărând deja poze și filmulețe cu el. Într-un clip devenit viral, acesta cântă într-o piață pustie, îmbrăcat în haine camuflaj, cu pușca ținută aproape de corp.

Hlivniuc a mai spus că toți prietenii săi au grijă să-și pună copiii și soțiile la adăpost, iar apoi se înrolează în armată. Andrei face parte din populara trupă BoomBox, ce a lansat nouă albume și a strâns peste 100 de milioane de vizualizări pe Youtube. Cântă în ucraineană, rusă și engleză, însă de la anexarea Crimeei, în 2014, formația a refuzat să mai participe la concerte în Rusia.

 

Maria Palade

https://shok.md/