Mitropolitul Moldovei Vladimir își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Ce vârstă a atins clericul

 Mitropolitul Moldovei Vladimir își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Ce vârstă a atins clericul

Mitropolit Moldovei Vladimir aniversează împlinirea vârstei de 69 de ani. Mitropolia a venit cu un mesaj de felicitare adresat clericului, în care îi urează să fie „sănătos și vrednic la cârma Drept-măritoarei Biserici strămoșești”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Esența vieții este Dumnezeu. Să învățăm a-L căuta și-L vom afla – este unul dintre îndemnurile Înaltpreasfinției Voastre, care Vă caracterizează în cei 69 de ani de viață, dar mai ales în cei 32 ani de arhierie, Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit.

La ceas aniversar, cu multă osârdie ne rugăm Atotțiitorului să Vă ţină sănătos și vrednic la cârma Drept-măritoarei Biserici strămoșești”, scrie în mesajul publicat pe site-ul Mitropoliei.

Mitropolitul Vladimir s-a născut la 18 august 1952 în satul Colencăuți, raionul Hotin, regiunea Cernăuți, Ucraina. Clericul deține din 21 iulie 1989 rangul de mitropolit al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, aflate sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.