„Mojito pentru vaccinați, apă pentru nevaccinați”. Proprietarul unui bar a postat acest mesaj și a primit valuri de amenințări

 „Mojito pentru vaccinați, apă pentru nevaccinați”. Proprietarul unui bar a postat acest mesaj și a primit valuri de amenințări

Proprietarul unui local din Italia a afișat meniuri diferite pentru vaccinați și nevaccinați, iar gestul său a declanșat o dispută puternică în mediul online. El a spus că, de fapt, a vrut să facă o glumă după ce în Italia a devenit obligatoriu certificatul verde pentru toți angajații, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Davide Giovannetti a afișat meniuri separate, în vigoare din 15 octombrie, în localul lui din orașul italian Cattolica.

Oferă mojito și cocktail-uri pentru cei care au certificatul verde, dar apă și mentă pentru cei care nu au fost încă vaccinați anti-Covid. Totodată, el oferă un produs de panificație tipic, umplut cu spanac, pentru vaccinați și unul fără spanac pentru nevaccinați.

În meniu apare și vodcă pentru vaccinați, dar și ceai de mușețel pentru nevaccinați.

„E o simplă ironie, apelez des la ea”, spune proprietarul barului, Davide Giovannetti.

Afișul acestuia s-a viralizat rapid și Davide Giovannetti spune că a primit sute de mesaje, chiar și amenințări: „Nu mi-e teamă și nu voi îndepărta afișul. De ce aș face-o? Ar însemna că recunosc vreo vină”.

Proprietarul localului a povestit cum, în urmă cu câteva zile, o femeie a comandat mâncare, după care a citit meniul și a plecat nervoasă, fără să consume.

„Am vrut doar să smulg un zâmbet, nu să alimentez controversa socială”, asigură Giovannetti, citat de La Repubblica.

Italia a introdus, din 15 octombrie, obligativitatea certificatului verde (green pass) pentru toți angajații publici și privați.

Maria Palade

https://shok.md/