Moldoveanul Ionel Manciu a devenit prim concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii Țărilor de Jos

 Moldoveanul Ionel Manciu a devenit prim concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii Țărilor de Jos

Moldoveanul Ionel Manciu a devenit prim concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii din Țările de Jos. În acest weekend, artistul își va face apariția în noua sa funcție, în timpul concertelor orchestrei din Concertgebouw sub conducerea fostului dirijor șef Hartmut Haenchen. „Suntem încântați de sosirea lui și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el și cu dirijorul șef Lorenzo Viotti”, a declarat Willem de Bordes, directorul artistic al Orchestrei Filarmonicii din Țările de Jos.

De Bordes a mai adăugat: „Dragostea lui pentru repertoriul orchestral pare fără limite, el cunoaște partitura pe dinafară și este un suport pentru fiecare dirijor”.

Ionel Manciu a dezvăluit că așteaptă cu nerăbdare să înceapă acest nou capitol, din viața sa.

„Sunt foarte încântat să mă alătur Orchestrei Filarmonice din Țările de Jos ca primul lor concertmaestru. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc muzică frumoasă cu acest grup minunat de oameni”, a scris artistul pe Facebook.

Ionel Manciu (1993) s-a născut în orașul Bender din Moldova. Primele lecții de vioară le-a primit de la Tamara Caftanat și mai târziu de la Galina Buinovschi la Liceul Muzical Ciprian Porumbescu din Chișinău. La vârsta de zece ani a debutat cu Orchestra Națională de Cameră a Moldovei. De atunci a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale. Manciu a cântat solo cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și Orchestra Națională de Cameră din Chișinău, Orchestra Filarmonicii George Enescu din București, Orchestra de cameră Lvov și Orchestra de cameră Pori din Finlanda.