Moment de mândrie pentru Moldova: Alexandra Tîrșu a primit o vioară Stradivarius, la care a cântat și celebra violonistă Ida Haendel

 Moment de mândrie pentru Moldova: Alexandra Tîrșu a primit o vioară Stradivarius, la care a cântat și celebra violonistă Ida Haendel

Moldoveanca Alexandra Tirsu, în vârstă de 30 de ani a primit, cu titlul de împrumut o vioară Stradivarius din 1699, la care a cântat inclusiv și celebra violonistă a secolului XX, Ida Haendel. 

Compania J & A Beare din Londra i-a oferit violonistei noastre o vioară Stradivarius. Cu noul său instrument, Alexandra Tirsu urmează să înregistreze un album de debut, alături de Orchestra Simfonică din Londra și dirijorul Donato Cabrera. 

Violonita s-a declarat „foarte onorată”, pe Facebook. Totodată,  la sfârșitul acestei veri, Alexandra va cânta la ediția a VII-a a festivalului Moldo Crescendo.

Acum un an Alexandra Tîrșu a fost distinsă cu premiul al III-lea si cu Premiul Publicului la Concursul Internațional de Vioară ARD de la München.

Alexandra a studiat la Școala Superioară de Muzică din Lausanne cu Janine Jansen și la Universitatea de Muzică și Arte din Viena la clasa profesorului Pavel Vernikov. De-a lungul timpului, aceasta  s-a remarcat la Concursul de la Schlern (2012) și la Concursul Internațional de Muzică Osaka (2014), unde a câștigat premiul I și la Concursul Internațional de Vioară de la Seoul, unde a obținut premiul al VI-lea.