Motanul Larry i-a dat un ultimatum lui Boris Johnson: Demisionează sau fac în pantofii tai

 Motanul Larry i-a dat un ultimatum lui Boris Johnson: Demisionează sau fac în pantofii tai

Larry, cel mai faimos motan din Marea Britanie, care locuiește de 11 ani pe Downing Street nr. 10, reședința premierilor britanici, a postat joi dimineață pe twitter un mesaj în care sugerează că dacă Boris Johnson nu demisionează va fi forțat să-și facă nevoile în pantofii lui. 

La ora 08.00 dimineața (ora Londrei), motanul Larry a scris pe twitter că  dacă premierul Boris Johnson nu demisionează până la ora 10.00 (ora Londrei), va fi forțat „să-și facă nevoile” în pantofii săi.

Ulterior, Larry a transmis un alt mesaj după o oră, în care spune că și-a făcut treaba și „nu e nevoie” să-i mulțumim.

Tot Larry a mai scris pe twitter, distribuind anunțul că premierul britanic a fost de acord să demisioneze, subliniind că a mai văzut astfel de momente și în mandatul lui David Cameron, dar și al Theresei May.

„Sunt dispus să slujesc ca prim-ministru interimar pentru că asta este, sincer, mai puțin ridicol decât ideea ca Boris Johnson să stea cu un minut mai mult”, a scris Larry într-un alt mesaj pe twitter.

Larry a devenit o celebritate de sine stătătoare, fiind surprins frecvent de camere în diverse ipostaze amuzante. Larry este foarte relaxat când intră pe ușa de pe Downing Street, nu dă socoteală nimănui și nu respectă niciun protocol, comportându-se ca un veritabil stăpân al reședinței.

Este atât de celebru încât are chiar și propriul său cont pe Twitter.

Larry a fost adus pe Downing Street de David Cameron dintr-un adăpost, apoi i-a ținut companie Theresei May și ulterior lui  Boris Johnson.

Confruntat cu o criză politică majoră, actual premier și-a dat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, dar va rămâne prim-ministru până la toamnă, după cum scrie BBC.

O serie de lideri conservatori exclud însă această variantă, spunând că demisia lui Boris Johnson din fruntea guvernului ar trebui să devină operațională astăzi, iar cabinetul să fie condus de un prim-ministru interimar.

Reuters a realizat o listă a posibililor succesori ai lui Boris Johnson la șefia guvernului britanic, mulți dintre ei foști sau actuali membri ai cabinetului.