Muzeul Grévin, Paris: Statuia din ceară a preşedintelui Vladimir Putin a fost retrasă

 Muzeul Grévin, Paris: Statuia din ceară a preşedintelui Vladimir Putin a fost retrasă
0Shares

Statuia de ceară a preşedintelui Vladimir Putin a fost luată cu asalt de vizitatorii muzeului Grevin din Paris şi deteriorată, în urma invaziei ruseşti a Ucrainei, a ţinut să explice directorul general al muzeului, scrie SHOK.md cu referire la rfi.ro.

Statuia este pentru moment conservată în depozitul muzeului.

Statuia preşedintelui Volodimir Zelenski poate că va fi expusă în muzeu, în locul statuii lui Vladimir Putin”.

Deocamdată, nicio statuie nu acoperă locul rămas gol, între statuia preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden şi cea a liderului chinez, Xi Jinping.

În iunie 2014, o militantă Femen a distrus statuia din ceară a preşedintelui Vladimir Putin, aflată la muzeul Grevin.

Ea l-a acuzat pe liderul de la Kremlin că este dictator. Se întâmpla cu doar câteva ore înainte ca preşedintele rus să ajungă la Paris.

Atunci, statuia lui Vladimir Putin se afla în apropierea statuilor lui Barack Obama, François Hollande şi Angela Merkel. Statuia lui Vladimir Putin a fost trântită la pământ iar în cădere i-a fost distrus capul.

Câteva ore mai târziu, la Palatul Elysée, adevăratul preşedintele Vladimir Putin se întâlnise atunci cu omologul francez, cu François Hollande şi cu premierul Marii Britanii, David Cameron. Fusese prima întâlnire dintre liderul de la Kremlin şi responsabili occidentali, după anexarea Crimeei de către Rusia.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/