Naistul Boris Rudenco este omagiat. Vezi câți ani împlinește artistul

 Naistul Boris Rudenco este omagiat. Vezi câți ani împlinește artistul

Artistul popurului Rudenco Boris este omagiat. „Ajuns la vârsta frumoasă de 69 de ani, domnul Boris Rudenco a evoluat pe cele mai prestigioase scene ale Moldovei și lumii întregi. Să ne trăți mulți ani, Maestre”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.

„Astăzi îi spunem „La mulți ani!”, domnului Boris RUDENCO, Artist al Poporului, naist în Orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Ajuns la vârsta frumoasă de 69 de ani, domnul Boris RUDENCO, a evoluat pe cele mai prestigioase scene ale Moldovei și lumii întregi. A avut concerte la Moscova, Paris, Sidney, Bucureşti, Budapesta, Mexic, Amsterdam, Bruxelles, Atena, Harar şi multe altele. Să ne trăți mulți ani, Maestre, să ne tot cântați și încântați!”, a scris Valentina.

S-a născut la 16 martie în anul 1953 în satul Găvănoasa, Vulcănești, la sudul Moldovei. În 1971 a absolvit Școală de Cultură „E. Sîrbu” din Soroca și Scoală medie de muzică „Șt. Neaga” din Chișinău.

A fost naist în Orchestra de muzică populară „Mugurel” și în Orchestra ansamblului de dansuri populare „Joc”. Din 1988 – lucrează în Orchestra de muzică populară „Lăutarii”.

A evoluat pe cele mai prestigioase scene ale Moldovei și lumii. A avut concerte la Moscova, Paris, Sidney, Bucureşti, Budapesta, Mexic, Amsterdam, Bruxelles, Atena, Harar şi multe altele.

A înregistrat la studiourile Radioteleviziunii creaţii nemuritoare, care au fost incluse în mai multe discuri − melodii populare „Mărunțica”, „Ciocîrlia”, „Sîrba de la Slobozia-Mare” ș.a..

În 1982 i s-a conferit titlul Artist Emerit din Republica Moldova.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și