NASA caută candidați pentru o simulare de trai pe Marte. Experimentul va dura un an

 NASA caută candidați pentru o simulare de trai pe Marte. Experimentul va dura un an

NASA recrutează acum candidați pentru o simulare a vieții pe Marte pe parcursul unui an, în care cei acceptați vor trăi într-un mediu complet imersiv și vor putea vedea ce înseamnă să fii astronaut staționat pe Planeta Roșie, scrie SHOK.md cu referire la yoda.ro.

Cu toate acestea, nu este o tabără pentru turiștii spațiali. Misiunile de simulare sunt lucruri serioase, concepute ca teste provocatoare ce reproduc toate obstacolele și greutățile care pot fi anticipate într-un avanpost marțian izolat.

„Simulările pe Pământ ne vor ajuta să înțelegem și să contracarăm provocările fizice și mentale cu care se vor confrunta astronauții înainte de a pleca”, spune cercetătoarea în tehnologia alimentară, Grace Douglas, de la Johnson Space Center din Houston.

Programul CHAPEA cuprinde trei misiuni, dintre care prima este acum în faza de recrutare și urmează să înceapă în emisfera nordică toamna 2022. În fiecare simulare de un an, patru membri ai echipajului vor locui și vor lucra în Mars Dune Alpha, un habitat de 160 de metri pătrați izolat la Johnson Space Center.

Habitatul, un modul gigant tipărit 3D proiectat de firma de arhitectură BIG (Bjarke Ingels Group), va găzdui membrii echipajului în timp ce jonglează cu o serie de sarcini și probleme: efectuarea de cercetări științifice, remedierea lucrurilor care nu funcționează și gestionarea resurselor limitate ale stației .

„Pentru a obține cele mai exacte date în timpul simulării, habitatul va fi cât se poate de realist, reproducând mediul de pe Marte, care poate include factori de stres, cum ar fi limitările resurselor, izolarea, defectarea echipamentelor”, explică reprezentanții NASA.

Pentru asta NASA caută cetățeni americani sau rezidenți permanenți sănătoși, motivați, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani și cu o dorință puternică de aventură.

Candidații de succes trebuie să fie nefumători, vorbitori de limbă engleză și să aibă o experiență vastă într-un domeniu STEM relevant sau au cel puțin 1.000 de ore de pilotaj la bordul avioanele cu reacție.

 

Maria Palade

https://shok.md/