Natalia Gavrilița: Suntem înconjurați de Ucraina, cu România avem doar podurile, care ne unesc

 Natalia Gavrilița: Suntem înconjurați de Ucraina, cu România avem doar podurile, care ne unesc

Prim-ministra Natalia Gavrilița susține că țara noastră este afectată enorm de războiul din Ucraina, inclusiv din cauza că „suntem înconjurați de Ucraina”. Declarația a fost făcută în contextul în care prim-ministra explica de ce în Moldova este înregistrată cea mai mare inflație din Europa, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Noi suntem ce mai afectată țară de războiul din Ucraina, în afara Ucrainei, inclusiv din cauza că suntem înconjurați de Ucraina. Avem cu România doar podurile, care ne unesc”, a declarat prim-ministra.

Frontiera terestră între România și Republica Moldova este o frontieră internațională care delimitează teritoriile României și Republicii Moldova. Ea constituie una dintre limitele estice ale Uniunii Europene de după extinderea survenită în 2007.

Granița româno-moldoveană are o lungime de 681,3 km, fiind în întregime o frontieră fluvială care urmează cursul nord-nord-vest/sud-sud-est al Prutului între două colțuri pe care le formează cu frontierele româno-ucraineană și moldo-ucraineană:

Frontiera terestră între Republica Moldova și Ucraina este o frontieră internațională care delimitează teritoriile Republicii Moldova și Ucrainei.

În prezent, ea are o lungime de 1222 km.

Citește și