Natalia Morari, despre războiul din Ucraina: „Viitorul mai multor generații de oameni a fost distrus sub ochii noștri în câteva zile”

 Natalia Morari, despre războiul din Ucraina: „Viitorul mai multor generații de oameni a fost distrus sub ochii noștri în câteva zile”

Natalia Morari a vorbit despre războiul din Ucraina. Jurnalista este nespus de îngrijorată, pentru ambele națiuni, implicate în această teroare. „Viitorul mai multor generații de oameni a fost distrus sub ochii noștri în câteva zile”, a menționat aceasta într-o postare pe Facebook. Totodată, Morari a venit cu un mesaj de recunoștință dedicat oamenilor din Moldova, pentru ajutorul acordat refugiaților.

„Chiar astăzi, vărul meu, un bărbat adult de 50 de ani, a decis să-și lase soția și cei patru copii într-o parcare subterană de la Kiev, unde se ascund deja a cincea zi, și s-a înscris în forțele de apărare. Acum câteva ore, cea mai apropiată prietenă a mea din Moscova plângea în telefon, țipând că nu știe cum să trăiască. Și nu este vorba despre iPhone-uri și MacBook-uri pierdute pentru mai mulți ani, dar despre faptul că viitorul mai multor generații de oameni a fost distrus sub ochii noștri, în câteva zile.

 Acum nu ne mai pasă de prăbușirea simultană a două economii pentru zeci de ani înainte, de contracte pierdute, de profituri, de locuri de muncă – totul este nesemnificativ în comparație cu rachetele care lovesc Harkov, Kiev și alte orașe. Nu știu cum voi, dar eu simt fizic că nu mai avem viitor. Desigur, că va fi într-o anumită formă, dar acesta nu este viitorul pe care l-am fi putut avea cu toții în urmă cu șase zile”, a menționat Morari, pe o rețea.

 „În ultimele zile, sunt în confuzie, nu știu ce să fac și cum să mă salvez, decât să încerc să ajut oamenii care fug acum de războiul în Moldova (nu am cuvinte suficiente pentru a descrie ceea ce se întâmplă în țara noastră în ceea ce privește solidaritatea față de refugiații ucraineni sosiți – probabil așa se nasc națiunile). Dar ce urmează? Ce să facem? Cum să trăim?”, se întreabă jurnalista.