Naționala Poloniei refuză să joace meciul cu Rusia din cauza invadării Ucrainei

 Naționala Poloniei refuză să joace meciul cu Rusia din cauza invadării Ucrainei

Polonia nu va ma juca meciul cu Rusia pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal, din cauza invadării Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Poloneze de Fotbal pe contul său de Twitter, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Nu mai e timp de cuvinte, e vremea să acționăm! Din cauza escaladării agresiunii Federației Ruse față de Ucraina, naționala Poloniei nu intenționează să joace meciul de play-off împotriva Rusiei”, a scris Cezary Kulesza, potrivit CNN.

El a adăugat că discută cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA.

Robert Lewandowski, în prezent cel mai cunoscut fotbalist polonez, a reacționat și el. Acesta laudă inițiativa federației din țara sa și spune că decizia este corectă și că nu își poate imagina să joace un meci cu Rusia în situația dată.

Fotbalistii și suporterii ruși nu sunt vinovați, dar nu putem pretinde că nu se întâmplă nimic”, a spus Lewandowski.

Alți membri ai naționalei poloneze au distribuit o declarație comună pe rețelele sociale, în poloneză și în engleză, — în care spun că sunt de acord cu decizia federației.
„Noi, jucătorii echipei naționale 
Poloniei, împreună cu Federația Poloneză de Fotbal, am decis că, în urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, nu intenționăm să jucăm în meciul de play-off împotriva Rusiei”, se arată în comunicat.
Nu este o decizie ușoară, dar sunt lucruri mai importante în viață decât fotbalul. Gândurile noastre sunt la națiunea ucraineană și la prietenul nostru de la națională, Tomasz Kedziora, care se află încă la Kiev cu familia”, au scris ei.

Maria Palade

https://shok.md/