Șocant! Fiica lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, se opune invaziei din Ucraina

 Șocant! Fiica lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, se opune invaziei din Ucraina

Fiica purtătorului de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a postat un mesaj împotriva războiului pe contul său de Instagram, după care postarea a fost ștearsă, dar între timp fuseseră distribuite capturi de ecran cu mesajul, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Elizaveta Peskova, în vârstă de 24 de ani, este fiica lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Vineri, tânăra a postat mesajul „HET BOЙHE”, – „Nu războiului”, pe un fundal negru, conform unei capturi de ecran postate pe Twitter de postul rusesc TV Rain.

Este același mesaj pe care l-au scandat și protestatarii ruși care au ieșit în stradă pentru a manifesta contra agresiunii din Ucraina.

Postarea ei vine ca o sfidare a declarațiilor transmise de tatăl ei, Dmitri Peskov, prin care acesta a încercat în ultimele zile să justifice acțiunile Rusiei și a atacat în mod constant SUA și aliații săi.

Postarea tinerei a fost remarcată de jurnalistul BBC Francis Scarr, care a făcut o captură de ecran cu mesajul. Imediat după aceea, mesajul Elizavetei Peskova a fost șters.

Cel mai probabil acest incident a creat agitație în cercul lui Putin și Peskov, cu atât mai mult cu cât purtătorul de cuvânt de la Kremlin este printre cei mai puternici susținători ai președintelui rus și a apărat ferm decizia de joi privind invazia.

Rusia a scos din funcțiune 74 de obiecte militare terestre ucrainene, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

18 persoane au fost ucise într-un atac la o unitate militară din Odesa. Este vorba despre 8 bărbați și 10 femei, anunță presa din Ucraina.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.

Ucraina a intrat în stare de război, Rada Supremă de la Kiev a aprobat solicitarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a anunțat totodată, că în urma discuțiilor cu mai mulți lideri mondiali, începe crearea unei coaliții anti-Putin.

Un război premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană. Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

„Marea Britanie şi aliații noştri vor răspunde în mod hotărât”, a scris, la rândul său, premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Totodată, la granița cu Ucraina s-au format cozi imense de refugiați, ce așteaptă să intre în Moldova, iar pe aeroport au aterizat avioane cu cetățeni ucraineni. Autoritățile de la Chișinău anunță că sunt gata să ofere cazare și sprijinul necesar persoanelor refugiate din zonele cuprinse de operațiunile militare.

Pe 21 februarie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat solicitarea Dumei de a recunoaște independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Și liderii celor două regiuni separatiste din Ucraina i-au cerut lui Putin să le recunoască independența. Decizia a venit după o lungă ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„Granițele Ucrainei, recunoscute internațional, rămân același, în ciuda deciziei Rusiei”, a mai declarat, la rândul său, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski.

Procurora generală a Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat că a deschis un dosar penal după anunțul lui Vladimir Putin privind recunoașterea independenței autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, pentru modificarea granițelor țării.

Lideri din întreaga lume au condamnat decizia Rusiei și și-au declarat sprijinul pentru Ucraina, cu respectarea integrității teritoriale a țării, amenințând Kremlinul cu sancțiuni diplomatice și economice. Și președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de condamnare vehementă a recunoașterii independenței celor două republici separatiste din estul Ucrainei.

Între timp, Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas, după recunoașterea independenței regiunilor Lugansk și Donețk. Președinta camerei superioare a Parlamentului rusesc Valentina Matvienko a spus că cererea a fost aprobată și că trupele vor avea rolul de menținere a păcii.

https://www.instagram.com/p/CZcH8vDMPAr/

Nu este prima dată când Elizaveta Peskova este într-un scandal politic. În 2019, s-a aflat că ar fi lucrat ca stagiar pentru un europarlamentar de dreapta, Aymeric Chauprade.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și