„Nazad, rumânî”. Prima amintire a Lorenei Bogza, din ziua când a venit în Republica Moldova

 „Nazad, rumânî”. Prima amintire a Lorenei Bogza,  din ziua când a venit în Republica Moldova
0Shares

Prezentatoarea emisiunii În Profunzime, de la ProTV, Lorena Bogza, spune că îi place și chiar poate să vorbească în limba rusă, însă primele cuvinte pe care le-a auzit în această limbă nu au fost deloc plăcute. Aceasta a relatat, la „O seară perfectă”, cum a fost întâmpinată în R. Moldova pentru prima oară când a trecut granița, scrie SHOK.md.

Prezentatoarea susține că nu are nimic împotriva limbii ruse și chiar a învățat-o, deși când a făcut cunoștință cu aceasta, momentul a fost unul destul de tensionat. Lorena Bogza spune că atunci când a venit în Moldova, primele cuvinte pe care și le amintește în limba rusă au fost: „Nazad, rumânî”, în vamă, atunci când a intrat cu autocarul.

„Dar eu nu am o problemă cu limba rusă și chiar dacă mie mi se vorbește… la un moment dat pot și eu, dacă înțeleg că nu e rea voință, dar pur și simplu omul nu înțelege. Nu vorbesc acum despre servicii publice, dar se întâmplă să dai peste cineva care … atunci înțeleg și vorbesc în limba rusă, nu am o problemă cu asta. Citesc, încerc să citesc în limba rusă”, adaugă aceasta.

În opinia prezentatoarei, „cu cât știm mai multe limbi, cu atât suntem mai bogați”: „Mie chiar îmi place să vorbesc, să ascult în limba rusă, cântece, altceva, mă uit la ruși la tv, au emisiuni foarte bune. E păcat să nu o învăț.

Pe 3 septembrie Lorena Bogza a sărbătorit 25 de ani de când activează la ProTV.

0Shares

Lilia Strîmbanu

https://shok.md/