NGM Company a donat preturii sectorului Ciocana 1 000 de teste pentru detectarea Covid-19

 NGM Company a donat preturii sectorului Ciocana 1 000 de teste pentru detectarea Covid-19

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, a donat 1000 de teste rapide antigen preturii sectorului Ciocana al capitalei. Valoarea donației este de 90 000 de lei. 

„Nu este primul ajutor pe care compania noastră îl oferă pentru protejarea oamenilor de COVID-19. Autoritățile locale din Chișinău au venit cu rugămintea să îi ajutăm și am răspuns acestei solicitări, pentru că înțelegem că pentru mulți angajați din școli, care din diferite motive nu sunt vaccinați, testarea este o povară grea, la salariile pe care le au. Avem speranța că aceste teste vor contribui la o mai bună protecție a oamenilor și vor reduce din riscuri pentru copii”, a declarat reprezentantul NGM Company, Alexandru Gîscă.

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, spune că donația are o importanță majoră pentru angajații din școli.

„Avem multe școli și în ele activează mulți profesori, care nu-și permit să-și facă testul odată la 3 săptămâni, pentru că salariul este mic. Aceste teste vor fi de bun augur pentru cadrele didactice, vor avea un impact pozitiv”, a precizat Sinilga Școlnic.

În semn de apreciere a responsabilității sociale a companiei, pretorul a oferit o diplomă de excelență pentru NGM Company.

Nu este pentru prima dată când NGM Company oferă ajutor instituțiilor de stat și populației pentru a combate COVID-19. Astfel, spitalul raional Soroca și Institutul de Medicină Urgentă au primit câte un aparat performant de ventilație artificială a plămânilor. Toate spitalele raionale din țară au beneficiat de donații sub formă de echipament de unică folosință – măști, combinezoane, mănuși, dar și dezinfectanți, iar mai mult de 8000 de familii din toată țara au primi colete cu produse alimentare. Recent, a fost realizat proiectul Loteria Vaccinării în raionul Taraclia. Pe parcursul a 40 de zile, 96 de persoane care s-au vaccinat contra COVID 19 au obținut câștiguri de 1 mie, 10 mii și 50 de mii de lei. Ca urmare, numărul persoanelor vaccinate în raionul Taraclia practic s-a dublat.

De la 1 ianuarie 2022, NGM Company nu va mai putea continua proiectele sale sociale. Acest lucru este imposibil ca urmare a modificărilor la lege, operate de Parlament.

Citește și