Nicolae Roibu: „Am înțelels că „bratvaua” medicilor e mai puternică decât cea a pușcăriașilor”

 Nicolae Roibu: „Am înțelels că „bratvaua” medicilor e mai puternică decât cea a pușcăriașilor”
Nicolae Roibu a publicat un mesaj, despre atitudinea unor medicii de la noi din țară. „Mi-am zis să mă duc la clinica vieții, pentru că la medicul mortolog nu mai am ce căuta. Mai știi, poate voi afla cât voi mai avea de trăit! Și cât – de scris! Oameni buni, nu vă duceți la clinica morții! Sunt niște raci în halat alb după care plânge pușcăria!”, scrie jurnalistul, scrie SHOK.md.
„Deunăzi, am fost din nou la clinica morții. La medicul mortolog (așa zis -oncolog, deși numele lui se aseamănă – lipsește o vocală -a, in doua locuri ale acestui nume de familie). Trebuia să-mi iau rezultatele unei investigații de la medicina nucleară. O asistentă medicală sau fie cine o fi fost ea, mi-a dat rezultatele, fără să-mi dea vreo explicație, iar eu m-am așezat pe un scaun și încercam să descifrez cele scrise de medic. Eu nu sunt medic. Eu pot lecui doar durerile sufletelor omenești, nu și cele ale bolnavilor. M-am așezat pe scaun. Citesc concluziile experților, de parcă aș fi citit într-o carte în arabă. La un moment dat, apare o doctoriță , o doamnă elegantă, frumoasă, cu șapte ani de acasă și, din câte am înțeles, era chiar șefa secției. M-a invitat și mi-a explicat ce și cum. Adică, ce se întâmplă cu sănătatea mea și mi-a recomandat să mă duc la medicul curant, chiar și fără programare.
Am urcat la etajul trei.e aceștia sunt mai periculoși de Medicul, cu lanț de aur la gât(pentru mâncat criminalii,- nu-i pot suporta pe cei cu „jgut’ la gât) strigă la mine de ce am intrat neprogramat. I-am explicat că am adus fișa medicală cu rezultatul investigației. ”M-am z… (săturat) de voi, ce mai vrei de la mine. Am prea mulți pacienți. O să am infarct”, zice cel, după care continuă: ”Dar tu ai avut operație?. Zic, da.. Dar de ce nu te-ai operat la noi?”. Îi răspund că asta a fost în copilărie, de hernie și că am uitat de ea. ”Ți-au tăiat ouăle???”, mă întreabă el, la care nu am avut ce să-i mai răspund. Am ieșit, iar el tot răcnea la mine, de ce am intrat neprogramat și că el nu are timp să descifreze investigațiile medicale de rigoare. Pe urmă, un pic liniștindu-se, mi-a spus să aștept chirurgul, care era la operație, dar acela, când a venit, îi primea doar pe cei cei care sunt trimiși de către el la medparc, unde lucrează, si de unde ia câte 50-60 mii de lei pentru operație! Ce-i,
oare, războiul din Ucraina in comparație cu hoții din domeniul sănătății din R.Moldova? Am înțelels că bratvaua medicilor e mai puternică decât cea a pușcăriașilor! Și m-am retras. De atunci n-am mai așteptat. Mi-am zis să mă duc la clinica vieții, pentru că la medicul mortolog nu mai am ce căuta. Mai știi, poate voi afla cât voi mai avea de trăit! Și cât – de scris! Oameni buni, nu vă duceți la clinica morții! Sunt niște raci în halat alb după care plânge pușcăria!”, a scris Roibu.

Nicolae Roibu, publicist şi prozator, reporter al Agenţiei de Informații de Stat MOLDPRES, s-a născut la 5 ianuarie 1958, în satul Mândâc, Drochia. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism, 1980. A fost redactor la Radio Moldova (1980 -1990), la revista „Glasul Naţiunii” (1990-1997), la cotidianele naţionale „Flux” (1997-2001) şi „Timpul” (2001-2013). Din iulie 2013 este reporter la Agenţia Informaţională de Stat MOLDPRES. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. În 1987, a debutat cu volumul de nuvele „Calea spre nume”. Este autor al mai multor cărţi de publicistică , care au fost distinse cu premii.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și