Nike anunță că părăsește Rusia

 Nike anunță că părăsește Rusia

Compania americană Nike a anunțat, luni, că părăsește Rusia și piața din această țară. Producătorul de îmbrăcăminte și încălțăminte nu și-a reînnoit acordul de franciză cu Inventive Retail Group, care deține majoritatea magazinelor ale mărcii din țară. Motivul a fost imposibilitatea livrării bunurilor către Rusia.

 

„Pe măsură ce stocul se epuizează, IRG va fi obligat să închidă toate magazinele sub acest brand. Am început o afacere comună în 2012, am construit cu drag cel mai bun lanț de magazine din țară și drept urmare, 10 ani mai târziu, ne-am trezit într-o situație în care această afacere nu poate exista”, potrivit presei ruse, cu referire la o scrisoare a președintelui Inventive Retail Group, Tikhon Smykov, către angajații companiei.

 

Anterior, Reebok și-a suspendat activitatea în Rusia, iar Levi’s a decis să înceteze definitiv munca în țară. Tot astăzi s-a știut că firma britanică Marks & Spencer părăsește complet piața rusă: livrările au fost oprite în martie, dar magazinele mărcii au continuat să funcționeze.