Nu era cenzură, ci improvizație: Piesa „Trenulețul” va fi interpretată la Torino în varianta originală

 Nu era cenzură, ci improvizație: Piesa „Trenulețul” va fi interpretată la Torino în varianta originală
0Shares

Zdob și Zdub și frații Advahov vor interpreta varianta originală a piesei „Trenulețul” în semifinala și finala Eurovision 2022 de la Torino. Potrivit producătorului „Zob și Zdub”, versurile au fost modificat pentru un experiment, iar în situația în care a trezit reacții negative, se va reveni la textul inițial.

„Piesa nu a fost făcută pentru Eurovision, abia în luna ianuarie am decis să depunem cerere. Din experiența noastră, noi, dacă dorim să participăm la Eurovision, adaptăm piesele. Și a fost o improvizație din partea lui Roman – a testat alte cuvinte, dar asta nu a fost o versiune finală, a fost o improvizație. Dar vedem, din reacții, că oamenii sunt pentru textul inițial, prin urmare clar că vom folosi acest text. Va fi totul bine.”, a declarat Igor Dânga, producătorul Zdob și Zdub  într-un comentariu pentru Europa Liberă.

Versurile unioniste din piesa „Trenulețul” de la Eurovision interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov au fost modificate. Jurnalista Angela Aramă a făcut o comparație dintre text și s-a arătat dezămăgită de această decizie. „Cu textul schimbat, cântecelul și-a pierdut tot farmecul”, a menționat aceasta.

Piesa „Trenulețul”, care va reprezenta Republica Moldova în Italia (Torino), în cadrul Eurovision 2022. Pe scenă vor urca, din nou, Zdob și Zdub, de data aceasta însoțiți de frații Advahov

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat – locul trei. Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest – 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino. 41 de țări vor participa la ediția din 2022.

 

0Shares