Nu le doresc nici dușmanilor: Nicolae Botgros despre ruptura din sufletul lui, după moartea soției

 Nu le doresc nici dușmanilor: Nicolae Botgros despre ruptura din sufletul lui, după moartea soției

Nicolae Botgros trece prin clipe grele, după moartea soției, acum trei luni. Maestrul este cuprins de regrete și admite că „Mai bine îl încerca încă o dată Covid-ul decât această enormă pierdere, fiindcă tot ce i s-a rupt din suflet este foarte greu”. Invitat într-un interviu pentru „Prima Oră”, Botgros a dezvăluit că merge zilnic la cimitir, iar când pleacă peste hotarele țării îi este foarte complicat să se despartă de „mormântul soției sale”, scrie SHOK.md.

Lidia și Nicolae Botgros au fost împreună timp de 50 ani și nu le-a ajuns doar două luni ca să-și serbeze nunta de aur. 

„Mai bine mă mai încerca încă o dată Covidul decât această enormă pierdere. Fiindcă tot ce mi s-a rupt acum din suflet este foarte greu. Se vorbește așa în popor: Nu le doresc nici dușmanului.

Oamenii care nu-s binevoitori, sau nu înțeleg lucrurile acestea ar fi bine să se abțină măcar. Nu mă pot băga nici eu în casele străine, familiile fiecăruii om exista așa cum sunt ele, mai rele, mai bune, dar sunt date de Dumnezeu.

Eu am trăit o viață de om, 50 de ani am trăit împreună cu Lidia. Am avut de toate în casă: bucurii, triumfuri. Noi de la 15 ani jumate ne cunoaștem, am învățat la Soroca împreună”, a menționat artistul în cadrul emisiunii.

Maestrul a mai adăugar că el și soția sa se cunost de 53 de ani, dar au conviețuit împreună 50 de ani.

„Două luni nu ne-a ajuns până la nunta de aur, ca să facem o sărbătoare frumoasă. Noi aveam de gând facem lui Conel o nuntă frumoasă și acolo să sărbătorim și 50 de ani a noștri. 

În fiecare zi mă duc la cimitir de 2-3 ori și îi povestesc de viața noastră. Când mă îndepărtez de Chișinău îmi e foarte greu”.

Lidia Bejenaru Botgros s-a stins din viață luni dimineața, 26 iulie. Fiul interpretei Lidia Bejenaru Botgros susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.