„Nu suntem bogaţi, eu sunt bogat”: Un ex-sportiv îşi trimite copiii la şcoală, ameninţându-i că nu le dă niciun ban:

 „Nu suntem bogaţi, eu sunt bogat”: Un ex-sportiv îşi trimite copiii la şcoală, ameninţându-i că nu le dă niciun ban:

Ex-baschetbalistul Shaquille O’Neal, fosta vedetă NBA, le transmite un mesaj sever celor 6 moştenitori: „Studii şi proiecte pentru a obţine sprijinul meu financiar”. Campionul NBA, acum analist TV, a vorbit despre cum vede creşterea copiilor săi în podcastul Earn Your Leisure. Lista cu părinţi bogaţi care îşi trimit copiii la muncă îi mai cuprinde pe Bill Gates, Mark Zuckerberg, Gordon Ramsay şi pe Sting, informează SHOK.md, cu referire la mediafax.

Shaquille O’Neal nu umbă cu jumătăţi de măsură nici după retragerea din sport. Le-a transmis copiilor săi că nu pot „fenta” munca. „Sunt puţin supăraţi pe mine, nu mă înţeleg. Le repet mereu: nu suntem bogaţi, eu sunt bogat”, a spus americanul.

Shaquille a dezvăluit că a câştigat peste 286 de milioane de dolari în cele 19 sezoane petrecute în NBA. În prezent, valoarea netă a averii sale este de peste 400 de milioane de dolari.

Născut şi crescut într-un cartier sărac din New Jersey, unde educaţia era un lux, Shaq a ajuns până în vârful NBA exclusiv datorită muncii.

„Copiii mei ştiu că aceasta este singura regulă: să învaţe. Nu-mi pasă dacă joacă baschet”, a explicat O’Neal, care a dezvăluit ulterior că adevăratul vis este ca unul dintre ei să devină medic, farmacist, avocat sau antreprenor.

„Trebuie să obţină o diplomă de licenţă sau, dacă vor să investesc într-una dintre afacerile lor, trebuie să mi-o prezinte, trebuie să mi-o vândă. Este un lucru pe care l-am lămurit bine, nu le voi da nici măcar un ban doar pentru că sunt copiii mei”, a mai afirmat fostul pivot.