Nunta anului la nivel mondial! Julian Assange se căsătorește în închisoare

 Nunta anului la nivel mondial! Julian Assange se căsătorește în închisoare

Nunta anului va avea loc în doar câteva zile. Este vorba despre fondatorul WikiLeaks, Julian Assange și Stella Moris. Cei doi se vor căsători pe 23 martie, în închisoarea de maximă siguranță Belmarsh, potrivit presei de peste hotare, scrie SHOK.md cu referire la capital.

Informații de ultimă oră la nivel internațional. Potrivit The Guardian, în doar câteva zile va avea loc o nuntă total neașteptată. Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, urmează să se căsătorească cu Stella Moris pe 23 martie.

Sursa citată precizează că nunta va avea loc în închisoarea de maximă siguranță Belmarsh, iar fondatorul WikiLeaks va purta un kilt creat de Vivienne Westwood, creatoare care va concepe și rochia de mireasă a viitoarei doamne Assange, de profesie avocat.

În ceea ce privește numărul celor care vor fi prezenți, sursa citată precizează că la căsătoria dintre fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, și avocata Stella Moris, care va avea loc în închisoarea Belmarsh, pe 23 martie, vor putea participa doar patru invitați.

Referitor la detalii, Vivienne Westwood va crea rochia de mireasă pentru logodnica lui Assange, avocata Stella Moris, în vârstă de 50 de ani, și un kilt pentru Assange, ai cărui părinți au legături cu Scoția. Trebuie menționat faptul că designerul a fost un susținător fervent al lui Assange.

Cum s-au cunoscut Stella Moris și Assange
Relația dintre cei doi este una destul de veche. Stella Moris și Assange s-au cunoscut în momentul în care acesta locuia în ambasada Ecuadorului din Londra și căuta azil politic. Cuplul are deja doi copii.

Într-un interviu acordat pentru agenția de știri PA Moris declara că amândoi sunt „foarte entuziasmați”, în ciuda restricțiilor impuse în ziua ceremoniei. Totodată, aceasta mai declara că așteaptă să afle dacă li se permite un fotograf și că invitații vor trebui să plece imediat după aceea, în ciuda faptului că nunta va avea loc în timpul orelor normale de vizită.

„Evident, suntem foarte entuziasmați, chiar dacă circumstanțele sunt foarte restrictive”, a spus ea.

Se căsătorește după trei ani de închisoare
Amintim faptul că fondatorul WikiLeaks se află în spatele gratiilor de aproape trei ani. Julian Assange a fost arestat de poliţia britanică în luna aprilie a anului 2019, după ce agenţii au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012, scria Reuters.

”Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat astăzi, 11 aprilie, de agenţi ai Serviciului Metropolitan de Poliţie (MPS) la Ambasada Ecuadorului”, anunța atunci poliţia britanică.

Aceași sursă preciza că agenţii săi l-au arestat pe Assange după ce aceştia au fost ”invitaţi de către ambasador să intre în ambasadă, ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian”.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și