O bucată de mină, găsită într-un tomberon din Tiraspol: Zona a fost încercuită, iar locuitorii, evacuați

 O bucată de mină, găsită într-un tomberon din Tiraspol: Zona a fost încercuită, iar locuitorii, evacuați

În curtea unor blocuri de locuit din Tiraspol a fost găsită o bucată de mină, acesta a fost descoperită într-un tomberon de gunoi. Zona a fost încercuită, iar toți locuitorii au fost evacuați, scrie SHOK.md cu referire la  presa din Tiraspol.

Potrivit presei, totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orei 11:16, la Tiraspol. În urma verificărilor, s-a dovedit a fi o bucată de mină care nu este explozivă.

Locuitorilor le-a fost permis să se întoarcă în apartamentele lor, iar poliția desfășoară acțiuni menite să identifice persoana care a aruncat bucata de mină în tomberonul de gunoi.

Federația Rusă folosește depozite de muniții din regiunea transnistreană pentru a introduce arme, susține Vadim Skibițchi, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina. În opinia sa, situația actuală din regiune este un semnal clar al faptului că Rusia se pregătește să folosească teritoriul Transnistriei ca un punct de sprijin pentru a ataca nu doar Ucraina, dar și Republica Moldova.

Situația a devenit tensionată la începutul săptămânii. Primul atac s-a produs luni la Tiraspol, la sediul MGB-ului. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.

Biroul de reintegrare a comentat incidentul, iar Serviciul de securitate ucrainean a calificat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.

În dimineața lui 26 aprilie 2022, atacurile au continuat. Au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Autoritățile din stânga Nistrului au confirmat și explozia care s-a produs noaptea la aerodromul de la Tiraspol. Potrivit informațiilor publicate de presa din stânga Nistrului, două obiecte explozive au fost aruncate în jurul orei 23:30, în noaptea lui 25 spre 26 aprilie. Comitetul de investigații a deschis dosar penal pe acest caz.

Maria Palade

https://shok.md/