O femeie din SUA a descoperit în casa ei un stup de peste 100.000 de albine, pentru a doua oară în ultimii ani

 O femeie din SUA a descoperit în casa ei un stup de peste 100.000 de albine, pentru a doua oară în ultimii ani
0Shares

O femeia din statul american Georgia a descoperit în locuința ei, pentru a doua oară în ultimii 4 ani, un stup uriaș, estimat la peste 100.000 de albine, informează SHOK.md, cu referire la digi24.

Lisa Ohrmundt locuiește în casa ei din orașul Decatur de 14 ani, iar în acest interval a trebuie să apeleze la companii specializate în îndepărtarea albinelor de patru ori.

“Acum patru ani, în mai 2017, a fost îndepărtat un stup imens, câțiva ani mai încolo unul mai mic, în urmă cu o săptămână altul mai mic, iar acum acesta, sperăm să fie ultimul”, a declarat Ohrmundt.

Femeia a spus că a descoperit stupul după ce vedea albinele zburând în jurul casei, apoi dispărând. “Le vedeai apărând și dispărând și te gândeai că e ciudat. De data aceasta intrau și multe în casă, în orice moment aveam în jur de 20-25 de albine la baza ușii glisante”, spune Lisa Ohrmundt.

După ce primul stup mare a fost îndepărtat, în 2017, un vecin i-a spus că și fostul proprietar avea aceeași problemă.

Bobby Chaisson, director al companiei Georgia Bee Removal, a declarat pentru CNN că nu există niciun sens sau motiv întemeiat pentru care albinele aleg casa Lisei Ohrmundt. “Pur și simplu le place această casă. Nu știu de ce, parcă are un afiș pe care scrie <<Albinele sunt binevenite>>”, spune el.

Chaisson estimează că a îndepărtat cel puțin 100.000 de albine de data aceasta, însă spune că stupul îndepărtat în 2017 era mai mare, el estimând că avea 120.000 de albine.

“Este o situație neobișnuită aici, deoarece o colonie obișnuită care se <<mută>> într-o casă are, în medie, aproximativ 40.000 de albine, iar stupul acesta e uriaș”, a declarat Bobby Chaisson.

0Shares