O fostă deputată, deținătoare a medaliei Meritul Civic a decedat la 68 de ani

 O fostă deputată, deținătoare a medaliei Meritul Civic a decedat la 68 de ani

Consiliera municipală din Hîncești, fosta deputată în Parlamentul Republicii Moldova, Lidia Lupu, s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut de către autoritățile locale, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Cu nemăsurată tristețe, Primăria municipiului Hîncești exprimă condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor în legătură cu trecerea în eternitate a doamnei Lidia Lupu- ex-președinte a raionului, ex-deputată a RM, actual consilier municipal al Hîncești. În aceste clipe, vă dorim putere și Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Zbor lin spre lumea celor înțelepți, memorie veșnică”, au scris colegii.

Lidia Lupu s-a născut pe 19 mai 1953, iar în decembrie 2014 a devenit deputată, fiind aleasă pe lista Partidului Socialiștilor. Ulterior, aceasta a părăsit fracțiunea și formațiunea, iar peste jumătate de an a aderat la Partidul Democrat.

Anterior ea a deținut și funcția de președintă al raionului Hîncești.

Președintele țării, Vladimir Voronin, a decorat-o pe Lidia Lupu cu medalia „Meritul Civic” pentru contribuția în dezvoltarea administrației publice locale.

 

 

 

 

Maria Palade

https://shok.md/