(video) O jurnalistă a fost concediată după ce s-a murdărit cu noroi înaintea unei transmisiuni live, pentru a dramatiza

 (video) O jurnalistă a fost concediată după ce s-a murdărit cu noroi înaintea unei transmisiuni live, pentru a dramatiza

Jurnalista RTL Susanna Ohlen a relatat în direct de la locul inundațiilor din Bad Münstereifel, dar înainte s-a murdărit cu noroi pentru a dramatiza. Postul RTL a suspendat-o, pentru că „abordarea reporterului nu corespunde cu principiile și standardele noastre”. Acum, jurnalista RTL și-a cerut scuze pentru comportamentul ei, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Ea a scris pe Instagram: „Luni, în zona inundațiilor, făcut o greșeală gravă. După ce am ajutat ca persoană particulară în zilele anterioare (la curățarea zonei – n.n.), mi-a fost rușine să stau în fața camerei în haine curate. Apoi, fără să mă gândesc de două ori, mi-am întins noroi pe haine. Ca jurnalist, nu ar fi trebuit să fac asta niciodată. Ca o persoană căreia îi pasă de suferința celor afectați, pur și simplu s-a întâmplat. Îmi pare rău.”, relatează Der Spiegel.

După transmisiunea în cauză, în care jurnalista relata din zona afectată grav de inundații, a apărut un videoclip în care Ohlen și echipa ei pot fi văzuți în mijlocul unei zone cu gunoaie și noroi, probabil așteptând să înceapă transmisiunea. La un moment dat, Ohlen se apleacă, ia noroi de pe jos și începe să-l intindă pe față și haine, dorind, probabil, să le dea impresia telespectatorilor că a fost afectată personal.

RTL a considerat că imaginile apărute online sunt credibile și a decis să o suspende pe jurnalistă, precizând că problema va fi analizată în amănunt și tranșată intern. „Abordarea reporterului nostru vine în contradicție în mod clar cu principiile jurnalistice și propriile noastre standarde. Am suspendat-o luni, după ce am aflat despre incident”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a RTL.