Ce se va întâmpla după ce pământul va fi distrus de soare? O posibilitate pentru o viață nouă

 Ce se va întâmpla după ce pământul va fi distrus de soare? O posibilitate pentru o viață nouă
0Shares

Pe pământ, soarele este linia noastră de salvare. Când steaua gazdă a planetei moare, toată viața de pe Pământ va fi probabil distrusă. Dar poate că acesta nu este sfârșitul vieții în sistemul solar, scrie SHOK.md cu referire inverse.com

Un nou studiu sugerează că, după moartea unei stele pitice albe , o nouă formă de viață se poate forma pe neașteptate pe planetele care o orbitează. Noile descoperiri nu numai că au implicații asupra tipului de viață care poate apărea în jurul Soarelui după ce Pământul a dispărut de mult, dar ar putea ajuta și astronomii în căutarea vieții pe lumi îndepărtate. Descoperirile sunt detaliate într-o lucrare publicată miercuri în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Într-un studiu publicat pe 21 iulie în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, o echipă de astronomi a calculat modul în care va evolua intensitatea vântului solar în care va evolua intensitatea vântului solar în următorii 5 miliarde de ani, când steaua noastră își va epuiza combustibilul și se va transforma într-un gigant roșu. Vântul solar va deveni puternic, încât va eroda scutul magnetic al pământului, spun cercetătorii. Concluzia este că soarele va deveni o pitică albă, după faza de gigantică roșie, iar atmosfera tuturor planetelor va fi distrusă. Viața ar putea începe din nou.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/