O nouă ședință în cazul minorei bătute cu pumnii și picioarele de alte fete, la Ciocana: Procurorii au anunțat ce pedeapsă cer

 O nouă ședință în cazul minorei bătute cu pumnii și picioarele de alte fete, la Ciocana: Procurorii au anunțat ce pedeapsă cer

Procurorii cer privațiune de libertate pentru cele trei minore de 14 ani, care au bătut și au umilit o adolescentă de 15 ani, în sectorul Ciocana. Procurorul de caz a cerut pentru ele pedeapsă  sub forma de închisoare. Cel mai mare termen este cerut pentru minora, care a mai avut anterior antecedente penale. Procurorii au dat citirii solicitării în cadrul unei noi ședințe de judecată pe caz, care a avot loc astăzi la instanța cu sediul Buiucani, a declarat pentru UNIMEDIA Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, relatează SHOK.md.

„Procesul judiciar s-a examinat în procedura simplificată, pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală, ținând cont de faptul ca minorele și-au recunoscut vinovăția integral.

În cadrul ședinței de judecată, acuzatorul de stat a solicitat în privința uneia dintre minore, învinuită de comiterea infracțiunii de huliganism, să îi fie aplicată pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 luni, cu executarea pedepsei în Centrul de detenție pentru minori și tineri.

În privința celei de-a doua minoră, invinuită pe doua capete de acuzare de huliganism, acuzatorul de stat a solicitat să îi fie aplicată pedeapsa sub forma de închisoare, pe un termen de 1 an, cu executare în Centrul de detenție pentru minori și tineret”, a menționat Mariana Cherpec.

Sentința va fi pronunțată pe data de 31 ianuarie 2022.

În seara zilei de 5 februarie 2021, o minoră a fost agresată de cinci tinere, în sectorul Ciocana. Fata a fost pusă în genunchi lângă un perete, fiind umilită și cerându-i să le sărute mâinele agresoarelor, apoi acestea o lovesc cu piciorul în față.

Poliția a identificat tinerele care au agresat o minoră, în sectorul Ciocana al capitalei. Acestea s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani.

Tânăra care a fost agresată s-a dovedit a fi o minoră în vârstă de 15 ani. Mama acesteia a depus o plângere la poliție.

Prin urmare, trei minore bătăușe au compărut pe banca acuzaților pentru huliganism. Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală.

La data de 9 februarie un nou filmuleț al uneia dintre fetele agresoare, ce a fost implicată în bătaia minorei de 15 ani, a apărut pe rețele sociale. Aceasta spune că nu-i pare rău de cele întâmplate și dacă ar mai fi aceeași situație, ar proceda la fel.

Citește și