O pereche de gemene a făcut schimb de pașapoarte. Surorile au călătorit în străinătate de peste 30 de ori până să fie arestate

 O pereche de gemene a făcut schimb de pașapoarte. Surorile au călătorit în străinătate de peste 30 de ori până să fie arestate

Două surori, gemene, din China au făcut schimb de pașapoarte și identități pentru a călători în străinătate de peste 30 de ori până au fost prinse, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Surorile Zhou, din orașul Harbin, din nordul Chinei, au fost arestate și sunt acum anchetate pentru o serie de infracțiuni, potrivit Insider, care citează presa chineză.

Totul a început când una dintre surori, Hong (pseudonim dat de autorități), a vrut să călătorească în Japonia pentru a petrece timp cu soțul ei japonez. Însă cererea ei de viză în țara respectivă a fost respinsă de mai multe ori.

Dar geamăna ei Wei (de asemenea, un pseudonim) avea viză valabilă pentru Japonia, așa că Hong a decis să profite de asemănarea dintre ele și a împrumutat pașaportul lui Wei pentru a călători. Hong a folosit pașaportul surorii ei pentru a călători între China și Japonia și Rusia de cel puțin 30 de ori, spun autoritățile.

În același timp, Wei a folosit pașaportul surorii ei pentru a călători în Thailanda și în „alte țări” de patru ori.

Autoritățile chineze au descoperit înșelătoria la începutul acestui an, însă nu se știe cum. Cele două surori s-au întors în țară în luna mai și atunci au fost arestate.

Citește și